DOGE, ADA, XRP, MATIC ve Bu 6 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin ve altcoinler, Federal Reserve’in faiz artırım rejiminin 2024’e kadar devam edebileceğini öne süren yorumlarının ardından daha fazla değer kaybetti. Ayılar satış baskısını sürdürerek fiyatı Bitcoin ve DOGE dahil altcoin’lerdeki ilgili desteklerin altına çekecek mi? Kripto analisti Rakesh Upadhyay, bunu öğrenmek için ilk 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Federal Reserve Başkanı Jerome Powell 25 Ağustos’ta Jackson Hole’da yaptığı konuşmada enflasyonun halen çok yüksek olduğu ve merkez bankasının gerektiğinde faiz oranlarını daha da yükseltmeye açık olduğu konusunda uyardı. Powell’ın açıklamaları, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı yönündeki söylemi güçlendiriyor. Bununla birlikte, kısa bir satış dalgasının ardından ABD hisse senedi piyasalarının gün içi en düşük seviyelerinden toparlanması olumlu bir işaret. Etkinliğin büyük bir fiyat hareketi olmadan geçmesiyle, traderlar piyasaları bundan sonra neyin hareketlendirebileceğini tahmin etmeye geri döndüler.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Bu arada Pantera Capital, Bitcoin’in fiyat hareketinin önceki halving döngülerini takip etmeye devam edeceğini öngörüyor. Bu gerçekleşirse, Bitcoin’in bir sonraki halving’in gerçekleşeceği 2024 Nisan’a kadar 35.000 dolara yükselmesi mümkün. Bundan sonra, BTC’nin keskin bir ralli yapması ve 148.000 dolara ulaşması olası..

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin 23 Ağustos’ta 26.833 dolarlık genel direnç seviyesinden bir kez daha geriledi. Bu da ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu da fiyatın 26.833 dolar ile 24.800 dolar arasındaki aralıkta sıkışıp kalmasına neden oldu. Bir aralığın desteğine yakın sıkı bir konsolidasyon, boğaların agresif bir alım yapmadığını gösterdiğinden düşüş işaretidir.

Düşen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) 27.463 dolarda Ayrıca, aşırı satım bölgesindeki göreceli güç endeksi (RSI) ayıların komutada olduğunu gösteriyor. Fiyat 24.800 doların altına düşerse, birkaç traderın stoplarına çarpması mümkün. Bu da long likidasyonları tetikleyebilir ve BTC’yi 20.000 dolar seviyesindeki önemli desteğe düşürebilir. İlk güç işareti 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kapanış olacaktır. Bunun, 29.055 dolardaki 50 SMA’ya olası bir ralli için kapıları açması muhtemel.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Boğalar 23 Ağustos’ta Ether’i 1.700 dolarlık genel direncin üzerine çıkardı. Ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Bu da ayıların 1.700 dolar seviyesini şiddetle koruduğunu gösteriyor. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve aşırı satım bölgesindeki RSI, ayıların kontrolde kaldığını gösteriyor.

Satıcılar fiyatı 1.626 ila 1.550 dolar bölgesinin altına çekmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, ETH’nin 1.368 dolara doğru aşağı yönlü bir hareket başlatması mümkün. Bu arada, boğaların başka planları olması muhtemel. Destek bölgesini şiddetle savunacaklar ve fiyatı 20 günlük EMA’nın (1.737 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, ETH’nin birkaç gün daha 1.626 ila 2.000 dolar arasındaki geniş aralıkta salınacağını gösterecektir.

Binance (BNB) fiyat analizi

BNB toparlanması 220 dolarlık arıza seviyesinde bir barikata çarptı. Bu, ayıların seviyeyi dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor. Ayılar fiyatı 200 dolardaki psikolojik desteğe çekmeye çalışacak. Bu, boğaların savunması için önemli bir seviye. Çünkü eğer kırılırsa, BNB 183 dolardaki bir sonraki ana desteğe düşebilir.

Alıcılar düşüşü önlemek istiyorsa, fiyatı hızlı bir şekilde 20 günlük EMA’nın (225 dolar) üzerine çıkarmaları gerekecek. Bunun, direnç çizgisine doğru bir ralli başlatması mümkün. Bu seviyenin yine ayıların güçlü satışlarını çekmesi olası.

Ripple (XRP) fiyat analizi

XRP’nin 0,50 dolarlık destekten sıçraması 0,56 dolarlık genel dirence bile ulaşamadı. Bu da talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor.

Ayılar, fiyatı 0,50 dolar desteğinin altına çekerek pozisyonlarını güçlendirmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, XRP’nin bir sonraki ana desteğe doğru 0,41 dolardan yokuş aşağı kaymaya başlaması olası. Alıcıların bu seviyedeki düşüşleri agresif bir şekilde satın alması bekleniyor. Yukarı yönde, boğaların ayıların kontrollerini kaybettiklerini göstermek için fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,56 dolar) üzerine çıkarması gerekecek. Bunun da 50 günlük SMA’ya (0,63 dolar) doğru bir rahatlama rallisi başlatması muhtemel.

Cardano (ADA) fiyat analizi

Boğalar Cardano’daki 0,24 dolarlık desteği başarıyla savundu. Ancak 0,28 dolarlık engelin üstesinden gelmekte zorlanıyor. Bu da ayıların her küçük rallide satış yaptığını gösteriyor.

Ayılar, fiyatı 0,24 dolarlık aralığın desteğine düşürmeye çalışacak. Bu seviyeden güçlü bir sıçrama, ADA’nın 0,24 ila 0,28 dolar aralığında kalış süresini bir süre daha uzatacağını gösterecektir. Ayılar fiyatı 0,24 doların altına çekerse, düşüş trendinin yeniden başladığına işaret edecektir. ADA’nın önce 0,22 dolara ve ardından 0,20 dolara inmesi mümkün. Alternatif olarak, aralığın üzerinde bir kırılma ve kapanış, 0,32 dolara kadar bir toparlanma başlatabilir.

SOL, DOGE, DOT, MATIC ve TON analizi

Solana (SOL) fiyat analizi

SOL, 24 Ağustos’ta 22,30 dolarlık kırılma seviyesinden bir kez daha aşağı döndü. Bu da ayıların seviyeyi dirence çevirdiğini gösteriyor.

Satıcılar, fiyatı 19,35 dolarlık yakın desteğin altına çekerek güçlerini artırmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, SOL’un önce 18 dolara, ardından 16 dolara düşmesi mümkün. 20 günlük EMA (22,33 dolar) ve negatif bölgedeki RSI düşüşü, ayıların avantajlı olduğunu gösteriyor. Boğalar geri dönüş yapmak istiyorsa, fiyatı 22,30 dolarlık genel direncin üzerine hızlı bir şekilde atmaları gerekecek. SOL’un daha sonra 50 günlük SMA’ya (23,67 dolar) yükselmesi olası.

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

DOGE fiyatının 23 Ağustos mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların pes etmediğini gösteriyor. Ayrıca, rallilerde satış yapmaya devam ettiklerini işaret ediyor.

DOGE

DOGE fiyatının 0,06 dolarlık kritik desteğin altına düşmesi, ayıların komutada kaldığını gösterecektir. Bu durumda DOGE fiyatının 17 Ağustos’ta gün içi en düşük seviyesi olan 0,055 dolara kadar gerilemesi mümkün. Bu seviyeyi kırarsa, DOGE fiyatının 0,05 dolar civarındaki uzun vadeli desteği yeniden test etmesi olası. Aksine, fiyat 0,06 dolardan toparlanırsa, daha düşük seviyelerde sağlam bir satın alma önerecektir. DOGE fiyatının daha sonra 20 günlük EMA’ya (0,07 dolar) yükselmesi mümkün. Alıcıların 0,08 dolarlık bir rallinin başlangıcını işaret etmek için bu engeli aşması gerekecek.

Polkadot (DOT) fiyat analizi

Polkadot son birkaç gündür 4,22 dolar ile 4,56 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor. Bu durum, boğaların 4,22 dolarlık desteği başarıyla savunduğunu gösteriyor. Ancak 4,56 dolarlık direncin üzerine çıkamadığını işaret ediyor.

DOGE

Boğalar lehine küçük bir olumlu nokta, genel dirençten çok fazla vazgeçmemiş olmaları. Bu da direncin üzerinde bir kırılma olasılığını artırıyor. DOT’un önce 20 günlük EMA’ya (4,68 dolar) ve sonunda 5 dolarlık arıza seviyesine yükselmesi mümkün. Aşağı yönde, boğaların 4,22 dolar seviyesini tüm güçleriyle savunmaları gerekecek. Çünkü bu destek çatlarsa, DOT’un 4 dolara doğru düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatması olası.

Polygon (MATIC) fiyat analizi

MATIC kademeli olarak 0,51 dolarlık hayati desteğe doğru düşüyor. Bu da ayıların baskıyı sürdürdüğünü gösteriyor.

DOGE

RSI aşırı satım bölgesinde olmasına rağmen, boğalar bir toparlanma başlatamadı. Bu da mevcut seviyelerde talep eksikliği olduğunu gösteriyor. Eğer 0,51dolar seviyesi aşılırsa, satışlar yoğunlaşabilir ve MATIC 0,45 dolara kadar düşebilir. Yukarı yönde kritik direnç olan 0,60 dolara dikkat etmek gerekiyor. Alıcılar bu engeli aşarsa, toparlanma 50 günlük SMA’ya (0,68 dolar) ulaşabilir. Küçük bir direnç 0,64 dolarda, ancak MATIC’in bunun aşması muhtemel.

Toncoin TON) fiyat analizi

Toncoin (TON) son birkaç gündür bir taban oluşturmaya çalışıyor. Bu durum, 1,53 doların üzerine çıkıldığında tamamlanacak olan bir ters baş ve omuz formasyonunun oluşmasıyla sonuçlandı.

DOGE

20 günlük EMA (1,35 dolar) yükselmeye başladı ve RSI pozitif bölgede. Bu da boğaların geri dönüşte olduğunu gösteriyor. Eğer alıcılar fiyatı 1,53 doların üzerine çıkarırsa, TON’un ivme kazanması mümkün. Böylece, formasyon hedefi olan 1,91 dolara doğru yeni bir yükseliş hareketi başlatması olası. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden aşağı dönerse, ayıların merhamet etmeye istekli olmadığını gösterecektir. Bu durumun önce fiyatı hareketli ortalamalara çekmesi mümkün. Bu desteği kırarsa bir sonraki durağın 1,25 dolar olması muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1