‘Dikkatli Olun’ Diyen Kriz Kâhini: BTC ve Bunları Alın!

Zengin Baba Yoksul Baba adlı çok satan kitabın ünlü yazarı Robert Kiyosaki, yeni açıklamalarıyla gündeme geldi. Önde gelen bir Amerikan kredi derecelendirme kuruluşunun ABD’nin notunu düşürmesinin ardından ABD ekonomisinin yaklaşan çöküşünden duyduğu endişeyi vurguladı. “Çöküşe hazır olun. Kötü haber için üzgünüm,” dedi Kiyosaki. Ayrıca Bitcoin (BTC), altın gibi yatırım araçlarına dikkat çekti. İşte detaylar…

Robert Kiyosaki’den “sert iniş” uyarısı

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, ABD ekonomisinin “acil inişe” doğru gittiğine ilişkin uyarısını yineledi. Kiyosaki’nin uyarı mesajı, ABD’nin en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings’in ABD’nin borç notunu AAA’dan AA+’ya düşürme kararının ardından geldi. Zengin Baba Yoksul Baba, 1997 yılında Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından ortaklaşa yazılmış bir kitaptır. Altı yılı aşkın bir süre New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde yer almıştır. Kitabın 32 milyondan fazla kopyası 109’dan fazla ülkede 51’den fazla dilde satılmıştır. Kiyosaki Çarşamba günü şöyle bir tweet attı:

İlk kötü şey oldu. Fitch derecelendirme hizmetleri ABD’nin kredi notunu AAA’dan AA+’ya düşürdü. Acil iniş için hazırlanın. Kötü haber için üzgünüm ancak bir yılı aşkın süredir Fed, Hazine ve büyük şirket CEO’larının fantezi kurdukları konusunda uyarıyordum. Dikkatli olun.

Kiyosaki’nin uyarıları ve BTC, altın tavsiyesi

Ünlü yazar bir süredir yaklaşan ekonomik çöküş konusunda uyarılarda bulunuyordu. Mayıs ayında, ABD ekonomisinin bazı ekonomistlerin öne sürdüğü gibi yumuşak iniş ya da sert iniş yerine bir çarpışma inişine doğru gittiğine inandığını belirtti. Geçtiğimiz ay ise büyük bir çöküşün yaklaştığını ve ABD dolarının sonunun yaklaştığını söyledi. Altın, gümüş ve Bitcoin’i (BTC) hala tavsiye ettiğini vurgulayan Kiyosaki, bu üç yatırımın istikrarsız zamanlar için en iyisi olduğunu belirtti.

Kiyosaki bu hafta ABD ekonomisinin güçlü olmadığını ve Amerika’nın iflas ettiğini söyledi. Ayrıca banka iflaslarında bir artış öngörerek, bölgesel bankaları yok ettiği için Biden yönetimini ve Federal Rezerv’i suçladı. Kiyosaki, bölgesel bankaların Fed politikaları nedeniyle yok edilmekte olduğu uyarısında bulundu. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ABD dolarını öldürecek ortak bir para birimi çıkaracağını öngörüyor.

'Daha Kötüsü Geliyor' Diyen Bitcoin Analisti Korkuttu!

BRICS öngörüsü dikkat çekti

Robert Kiyosaki, ABD dolarının küresel rezerv para birimi statüsünü kaybetmesine ilişkin uyarıların arttığı bir dönemde güvenli liman varlıkları olarak Bitcoin (BTC) ve değerli metallere olan inancını bir kez daha vurguladı. Kiyosaki, BRICS ülkelerinin – Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika – Ağustos 2023’te yapılacak zirvede altın destekli bir kripto para birimi ilan edeceğini ve bunun ABD para birimi için önemli yansımaları olabileceğini öngörüyor.

Kiyosaki’nin analizine göre, BRICS koalisyonu tarafından altın destekli bir kripto para biriminin piyasaya sürülmesi, trilyonlarca ABD dolarının kitlesel çıkışına yol açarak hiperenflasyona neden olabilir ve potansiyel olarak doların konumunu zayıflatabilir. Bu potansiyel çöküşten korunmak için altın, gümüş ve Bitcoin’e yatırım yapılmasını tavsiye eden Kiyosaki, Bitcoin’in gelecek yıl 120.000 dolar değerine ulaşacağını öngörüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1