DeFi TVL Değeri Son Dönemin En Düşük Seviyesine Geriledi

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi, devam eden ayı piyasasıyla birlikte zor günler yaşıyor. Toplam kilitli değer (TVL), son iki buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi. DeFiLlama verilerine göre TVL 42,45 milyar dolara kadar düştü.

DeFi TVL değeri.

Verilere göz attığımızda merkeziyetsiz finansın Nisan 2022’den bu yana kan kaybettiğini görüyoruz. DeFiLlama verilerine göre söz konusu metrik günümüzde son 2 buçuk yılın en düşük seviyesinde seyrediyor. Geçtiğimiz yılın sonunda merkezi borsa FTX’in iflası sektörde beklentilere yol açmıştı. Ancak bu ilgi kalıcı olmadı.

Yıl içinde DeFi TVL değeri Nisan ortasında 64,5 milyar dolara kadar yükseldi. Ancak yukarı yönlü hareket kısa sürdü. Kripto piyasası Nisan-Ağustos döneminde sadece %18 düşerken DeFi sektörünün kaybı daha fazla oldu.

Merkeziyetsiz finans teminatları, 2021 yılının sonlarında boğa piyasası eşliiğinde 212 milyar dolara ulaşmıştı. Ancak o tarihten bu yana yaşanan düşüş %80 oldu. Analistler, merkeziyetsiz platformların güven sorunu çözüme kavuşmadıkça net bir yükseliş beklemiyor.

source site-2