DeFi Protokolünün Hacker’a Tanıdığı Süre Doldu: Kimliği İçin Milyonluk Ödül!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve, hack saldırganı için verilen iade süresinin dolmasının ardından %10’luk ödülü hacker’ın kimliğini ifşa eden kişiler için erişilebilir hale getirdi. 

Curve Finance 30 Temmuz günü yaklaşık 60 milyon dolar değerinde çarpıcı bir hack saldırısına maruz kalmıştı. Curve cephesi, saldırının ardından kısa bir süre sonra hacker’a %10’luk bir ödül sunmuş ve hacker’dan varlıkları 6 Ağustos gününe kadar iade etmesini istemişti. Hacker, 5 Ağustos günü saldırının mağduru olan Alchemix’e 10 milyon dolarlık Ethereum (ETH) ve alETH iade etmişti.

Buna ek olarak aynı gün içerisinde saldırıdan etkilenen bir diğer protokol JPEG’d’e 5.495 ETH’lik bir iade işlemi daha gerçekleştirse de kalan varlıkları göndermeye yanaşmadı.

Bunun üzerine Curve Finance, ödülün süresi sona erince ve beklenilen sonuca ulaşılamayınca daha sert bir yola yönelmeye karar verdi. Ekip tarafından on-chain mesajı yoluyla iletilen bildiride, saldırganın kimliğini ifşa eden ve mahkum edilmesine yardımcı olan kişiye fonların %10’una karşılık gelen 1,85 milyon dolar değerinde ödül verileceği ifade edildi.

Curve ekibi saldırganın fonların tamamını iade etmesi durumunda ödül avını sonlandıracağını ve dosyayı kapatacağını vurguladı:

Eğer istismarcı fonların tamamını iade etmeyi seçerse, bu konuyu daha fazla takip etmeyeceğiz.

Saldırgan, 5 Ağustos günü yaptığı 10 milyon dolarlık ödemeye not olarak yakalanmayacağına dair üst perdeden bir açıklama yapmış ve herkesten daha akıllı olduğunu öne sürmüştü.


source site-9