CTFC Başkanından Kritik Kripto Para Açıklamaları!

CFTC Başkanı Rostin Behnam’a göre, kripto para piyasası bir tür düzenleyici çerçeve istiyor. Behnam Pazartesi günü Intercontinental Exchange’in düzenlediği bir podcast sırasında görüşlerini açıkladı.

CFTC Başkanı: Kripto para piyasasını düzenlemek gerekiyor!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, bu hafta bir podcast’te kripto piyasası konusunda açıklamalar yaptı. Behnam, kripto para piyasasını düzenlemek için bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, “çözümün” Kongre’nin yasayı geçirmesi olduğunu kaydetti. Behnam, Intercontinental Exchange’in düzenlediği bir podcast sırasında, dolandırıcılık ve manipülasyon endişelerine atıfla şu görüşlerini açıkladı:

Piyasa bir tür düzenleyici çerçeve istiyor gibi görünüyor. Net bir düzenleyici çerçeve olması halinde kurumsal talebin muhtemelen artacağını tahmin edebilirsiniz. Ama benim için, perakende katılımı düşünüyoruz, kesinlikle benden önceki on yıl boyunca uygulama geçmişimizi düşünüyorum. Ve bence bu, bir şeyler yapılması gerektiğinin oldukça açık bir kanıtı.

Kriptoyu düzenlemek için bazı yasa tasarıları hazır

Milletvekilleri kripto para birimlerini düzenlemek için bazı yasa tasarıları hazırladı ve kabul etti. Bunlardan biri de CFTC’ye daha fazla güç verecek şekilde Meclis’te oylanmak üzere hazırlanıyor. “21. Yüzyıla Uyum Yasası” başlıklı tasarı, tasarının CFTC ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasındaki boşlukları kapatacağını söyleyen Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri tarafından yönetiliyor.

Kripto para birimleri emtia mı, menkul kıymet mi?

SEC Başkanı Gary Gensler, mevzuatın gerekli olmadığını ve mevcut menkul kıymetler yasalarının kriptoyu düzenlediğini söylüyor. Bununla birlikte Gensler, çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu belirtiyor. Bu arada Rostin Behnam, açıklamasında piyasanın yüzde 70’inin emtia olduğunu söyledi.

Kripto para

Behnam, ICE Baş İletişim Sorumlusu Josh King ile yaptığı podcast yayınında “Çözüm, emtia tokenleri etrafındaki boşluğu dolduracak mevzuatı Kongre’den çıkarmak” dedi. Behnam, her iki kurumun da kripto para piyasasını düzenlemek için birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda şu açıklamayı yaptı:

Kongre üyelerinden gelen sorular, duruşmalar ve işaretlemeler beni cesaretlendiriyor. Bunlardan bir ya da ikisi geçen hafta gerçekleşti. Bence toplu olarak bir şeyler yapmazsak, bu krizleri yaşamaya devam edeceğimizin net bir şekilde farkına varıldı. Müşteri kayıpları yaşamaya devam edeceğiz.

Bitcoin vadeli işlemlerinin listeden çıkarılması

Josh King ve Rostin Behnam Pazartesi günü Bitcoin ürünleri hakkında da konuştu. King, bazı Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin yakın zamanda listeden çıkarıldığını söyledi. King “İlginç bir şekilde, Bitcoin için vadeli işlem sözleşmelerini bu hafta Bakkt’tan kaldırdık. Bir piyasa olacağını düşünmüştük ama olmadı,” dedi. Bu arada, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto para borsası Coinbase, bu hafta ABD’deki uygun müşterilere kripto vadeli işlem ticareti hizmetleri sunmak için düzenleyici onay aldı. Bahse konu yorumlar, bu gelişmenin ardından geldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2