CRV Krizi İncelemesi! Black Swan Riski DeFi’yi Bitirebilir mi?

Curve DAO Token (CRV) krizi derinleşecek mi? Şimdi akıllarda artık bu soru var. Zira ortalıkta bir black swan etkinliği söylentisi söz konusu. Black swan siyah kuğu anlamına geliyor. Günümüzde finansal piyasalarda tahmin etmesi pek de mümkün olmayan, rasyonel analizle açıklanamayan ve önemli etki yaratan sürpriz olayları tanımlamak için kullanılıyor.

Black swan etkinliği riski ve CRV krizi

CRV fiyatı Aave ve diğer DeFi protokollerinde likidasyon seviyelerine yaklaşıyor. Bununla birlikte, potansiyel bir siyah kuğu olayına ilişkin endişeler artıyor. Önemli miktarda Curve DAO Token (CRV) satmak için likidite eksikliği nedeniyle endişeler artıyor. Bu da bazı uzmanların Twitter’da OlimpioCrypto tarafından yazılan bir başlıkta özetlenen potansiyel bir siyah kuğu olayı olarak adlandırdıkları riski yaratıyor.

Defillama’ya göre sorun, CRV’nin 0,37 doların altına düşme olasılığından kaynaklanıyor. Ayrıca bu durum Aave’de 300 milyon CRV’nin tasfiyesine yol açıyor. Ayrıca bu tasfiyenin çoğu da Curve’ün kurucusundan geliyor. Curve’ün kurucusu Aave gibi diğer borç verme protokollerinde teminat olarak 300 milyon CRV yatırdı. Ayrıca 60 milyon USDT borç aldı. Açık piyasada 60 milyon değerinde CRV satmak fiyatın düşmesine neden olacağından, bu yaklaşım seçildi.

Curve’ün durumu

Curve’ün durumu, bilgisayar korsanlarının bazı Curve havuzlarını hacklemesine izin veren Vyper’daki son bir güvenlik açığı nedeniyle daha da kötüleşti. Bu olay CRV’nin fiyatının düşmesine neden oldu. Ayrıca sağlıklı olduğu düşünülen kredileri tasfiye fiyatına daha da yaklaştırdı. Avustralya’nın en büyük on-shore blockchain ve Web3 stüdyosu Labrys’in kurucusu ve CEO’su Lachlan Feeney konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: Feeney “CRV tokeninin fiyatı hızla düştü. Ayrıca riski azaltmaya çalışırken ekosistemden kaçan borç verenler nedeniyle faiz oranları yükseliyor. Tüm bunlar Egorov’un teminatının değerini düşürüyor. Ayrıca onu tasfiyeye doğru daha da yaklaştırıyor.” vurgusu yapıyor.

Binance ve OKX gibi merkezi borsalarda CRV likiditesinin sınırlı olması sorunu daha da derinleştiriyor. Bu durum, fiyatın kritik eşiğin altına düşmesi halinde ne olacağına ışık tutuyor. Buna göre 300 milyon CRV’nin Aave’de nasıl likide edileceğine ilişkin soruları gündeme getiriyor. Ancak, bu kadar büyük miktarda CRV’nin satılabileceği tek bir borsa ya da DeFi protokolü bulunmuyor.

DeFi topluluğu aktif olarak çalışıyor

DeFi topluluğu CRV sorununu ele almak için aktif olarak çalışıyor. Ayrıca hem Curve hem de Aave çözüm bulmak için işbirliği yapıyor. Diğer taraftan Feeney şu açıklamayı yapıyor:

“Borcun gerçekten tasfiye edilmesi gerekirse, sistemde 110 milyon dolarlık CRV tokenlerinin zorunlu satışını kolaylaştırmak için yeterli likidite yok. Bu da kötü borçları kredi platformlarına yüklüyor.”

Gizemli Hacker, Yüklüce Altcoin Boşaltıyor

Bir siyah kuğu olayı en olası sonuç olarak görülmese de, sıfır olmayan risk acil eylemi tetikledi. Kriptokoin.com olarak baktığımızda bir protokol varlıkları tasfiye etmeye başlarsa, DeFi alanı genelinde basamaklı tasfiye riski önemli ölçüde artar. Bu aşamada topluluk herhangi bir tasfiyenin başlamasını önlemeyi umuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2