Coinbase’in Desteklediği Taraf, Tornado Cash Davasını Kaybetti: Davayı ABD Hazine Bakanlığı Kazandı

ABD’li bir federal yargıç, Hazine Bakanlığı’nın, kullanıcıların kripto para işlemlerini anonimleştirmelerine olanak tanıyan merkeziyetsiz bir mixing hizmeti olan Tornado Cash’e yaptırım uygulayarak anayasal haklarını ihlal ettiğini iddia eden bir grup kripto yatırımcısı ve geliştiricisi tarafından açılan davayı reddetti.

Coinbase tarafından desteklenen davacılar, Tornado Cash’in gerçek bir varlık olmadığını, daha ziyade herkesin etkileşime girebileceği bir dizi akıllı sözleşme olduğunu savundu. Ayrıca, yaptırımların konuşma ve ifade özgürlüklerinin yanı sıra akıllı sözleşmelerdeki mülkiyet haklarını da ihlal ettiğini iddia ettiler.

Ancak, ABD Teksas Batı Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Robert Pitman, Hazine Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde hareket ettiğine ve Tornado Cash’in gerçekten de oy kullanan üyeleri aracılığıyla mixing hizmetini yöneten merkeziyetsiz özerk bir organizasyondan (DAO) oluşan bir varlık olduğuna karar verdi.

Yargıç ayrıca davacıların Tornado Cash’in akıllı sözleşmelerde mülkiyet hakkı bulunmadığı ve yaptırımların Amerika Birleşik Devletleri Anayasası Birinci Değişikliği haklarını ihlal ettiği yönündeki iddialarını da reddetti.

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), 2022 yılında Tornado Cash’e yaptırım uygulayarak, bu platformun merkeziyetsiz borsalardan ve Axie Infinity gibi oyunlardan çalınan kripto fonlarının kaynağını gizlemek için kullandığını iddia etmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5