Coinbase’in Base Fonu İlk Yatırımını Yaptı: İşte O 6 Kripto Para Projesi!

ABD’nin en büyük kripto para borası Coinbase, Base Ekosistem Fonu aracılığıyla yatırım yapacağı ilk altı yatırımını paylaştı.

Coinbase Ventures, borsanın katman-2 ağı Base üzerinde kurulan yeni nesil on-chain projelere yatırım yapmak için oluşturduğu “Base Ekosistemi Fonu” aracılığı ile yatırım yapacağı ilk altı projeyi açıkladı. Avantis, BSX, Onboard, OpenCover, Paragraph ve Truflation‘dan oluşan altı projenin her birinin kripto paraların farklı faaliyet alanlarına yoğunlaştığı görüldü.

Toplamda 800’den fazla başvuru arasında seçildiği söylenen ilk yatırım Avantis isimli bir ticaret protokolü oldu. Kullanıcıların oracle tabanlı bir sentetik türev protokolü olan Avantis sayesinde gerçek dünya varlıklarını 100 kata kadar kaldıraçla alıp-satabilecekleri ve USDC likiditesi sağlayarak getiri elde edebilecekleri belirtildi.

Ekosistem fonu aracılığıyla yatırım alacak ikinci proje kaldıraçlı ve merkeziyetsiz bir alım-satım limit emir defteri BSX oldu. Base, on-chain ticaretin otomatik piyasa yapıcılar, emir defterleri veya farklı yeni yapılar tarafından desteklenmesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

Yatırım alacak üçüncü proje bir self custody (kişisel saklama) uygulaması olan Onboard oldu. Base, bu uygulama aracılığıyla kullanıcıların kendi MPC cüzdanları ve akıllı sözleşmeleri aracılığıyla eşler arası (P2P) alım-satım yapabileceklerini belirtti. Ağ bu uygulamanın mevcut durumda faaliyet altında olduğu Afrika da dahil gelişmekte olan piyasalarda daha kapsayıcı bir finansal sistem oluşturulması için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Bir diğer proje merkeziyetsiz finans (DeFi) kullanıcıları için büyük bir problem olan on-chain risklerine odaklandı. Yatırıma hak kazanan dördüncü proje OpenCover‘ın, DeFi kullanıcılarını on-chain saldırılara karşı korumak için Nexus Mutual gibi sigortacılarla çalışan ilk katman-2 (L2) sigorta toplayıcı olduğu vurgulandı.

Beşinci projenin, Paragraph adında bir on-chain içerik oluşturucu platformu olduğu bildirildi. Verilen bilgilere göre Paragraph, küratörlerin ürettikleri içerikleri koleksiyon ögelerine dönüştürmelerine ve cüzdan adreslerine çeşitli bültenler göndermelerine olan sağlıyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların kendi komünitelerini kurmalarına ve abonelik sistemleri ile kazanç sağlamalarına da olanak tanıyor.

Ekosistem fonunun yatırım yapacağı son proje ise Truflation isimli, enflasyon raporlaması üreten bir on-chain finansal oracle oldu. Truflation’ın diğer enflasyon hesaplama araçlarının aksine günlük hesaplama yaptığı vurgulandı. Truflation’ın hesaplama noktasında kullandığı zengin kaynaklar Base tarafından vurgulanırken bu yöntemde bir hesaplama bakışının enflasyon ilkelerine daha çok uyduğuna inanıldığı da belirtildi.

source site-9