Coinbase’in Base Ağı Rakiplerini Bir Bir Geçti: Bir Haftada Yüzde 50 Arttı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in Ethereum (ETH) Katman-2 (L2) ağı Base, toplam kilitli varlık (TVL) değeri bakımından birçok popüler ağı geride bıraktı.

Geçtiğimiz ay kamuoyu kullanımına açılan katman-2 ağı Base, hızla popülerleşmeye devam ediyor. Kullanıcıların ağa gösterdiği yoğun ilgi, Base’i TVL bakımından merkeziyetsiz finans (DeFi) arenasında basamakları birer birer tırmandırıyor. Ağ üzerinde bu hafta başında başlatılan merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aerodrome’un, Base’in TVL bakımından bir sıçrama yaşamasını sağladığı düşünülüyor.

DeFiLlama verilerine göre Base ağı üzerinde faaliyet gösteren Aerodrome, 28 Ağustos tarihinde yayına alındıktan kısa bir süre sonra 197 milyon dolar TVL’ye ulaştı.

Aerodrome yakaladığı ivmeli başarıyla birlikte Base’i de TVL bakımından en büyük 8. ağ konumuna taşıdı. Dune analytics verilerine göre Base ağı ayrıca en büyük TVL’ye sahip Ethereum katman-2 ağları arasında zkSync Era’yı geçerek üçüncülüğü elde etti. Son 7 günde Base ağı TVL’sindeki değişim %55,9 olarak kaydedildi.

Aerodrome’un ağa çektiği sermaye ile birlikte Base TVL’si 393,4 milyon dolara yükseldi. Base, Solana (SOL), Bitcoin (BTC) ve Cardano (ADA) gibi ağlara önemli bir fark attı. Buna karşın Base ve en yakın rakibi Avalanche (AVAX) arasındaki TVL farkının 121 milyon doların üzerinde olduğu görüldü.

source site-9