CME Group, Bitcoin ve Ethereum Raporunu Yayınladı: “ETH Bu Durumlarda BTC’den Daha İyi Performans Gösteriyor”

Dünyanın en büyük türev piyasalarından biri olan CME Group’un yeni raporu, Ethereum’un fiyatının, teknoloji hisseleri ve ABD dolarındaki hareketlere Bitcoin fiyatından daha duyarlı olduğunu ortaya koyuyor.

“Ether-Bitcoin Fiyat Bağlantısını Yönlendiren Üç Faktör” başlıklı rapor, kripto piyasalarında Ethereum (ETH) ve Bitcoin’in (BTC) göreceli değerini etkileyen faktörleri inceliyor.

“ABD Teknoloji Hisseleri Yükseldiğinde Ethereum, Bitcoin’e Göre Daha İyi Performans Sergiliyor”

Rapora göre, iki kripto para birimi arasındaki kur olan ETHBTC, teknoloji ağırlıklı şirketlerin performansını takip eden Nasdaq 100 ve S&P 500 Technology Select Sector vadeli işlemleriyle ılımlı ancak kalıcı bir pozitif korelasyon gösteriyor.

Bu, teknoloji hisseleri yükseldiğinde, ETH’nin BTC’den daha fazla değer kazanma eğiliminde olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan ETHBTC, ABD dolarının 10 büyük para birimi karşısındaki gücünü ölçen Bloomberg Dolar Endeksi (BBDXY) ile negatif bir korelasyon gösteriyor. Bu da dolar güçlendiğinde ETH’nin BTC’den daha fazla değer kaybetme eğiliminde olduğu anlamına geliyor.

Rapor ayrıca her iki kripto paranın arz dinamiklerinin fiyatlarını nasıl etkilediğini de araştırıyor.

“Proof of Stake, ETH/BTC Kurunu Çok Etkilemedi”

ETH, ağını güvence altına almak için coinlerini stake eden doğrulayıcıları ödüllendiren bir proof-of-stake (PoS) modeline geçiş yapmıştı. Bu model kapsamında, bazı coinlerin yakılması ya da stake sözleşmelerinde kilitlenmesi nedeniyle ETH arzı daralmaya başladı, ancak bunun BTC’ye kıyasla ETH fiyatları üzerinde gözle görülür bir etkisi olmadı.

“BTC’de Yarılanma ve Jeopolitik Krizler BTC’ye Kıyasla Ethereum’a Daha Çok Yarayabilir”

Rapor, BTC arzının ise ETHBTC kuru üzerinde daha etkili olduğunu öne sürüyor. BTC arzı tamamen esnek değil, yani talep veya fiyat dalgalanmaları ile değişmiyor. Yarılanma olarak bilinen bir olayda her dört yılda bir arz artışını yarıya indiren algoritması tarafından belirlenen önceden belirlenmiş bir yolu izliyor.

Rapor, BTC yarılanmalarının tarihsel olarak büyük fiyat rallileri ve ardından büyük ayı piyasaları ile aynı zamana denk geldiğini belirtiyor. Bir sonraki yarılanmanın Nisan 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Rapora göre, BTC’nin önceki döngülerde olduğu gibi bir sonraki yarılanmasından önce yükselmeye devam etmesi halinde, bu durum ETH fiyatlarını da göreceli olarak artırabilir. Ayrıca, jeopolitik gerilimler gibi dış faktörler BTC’ye olan talebi bir değer deposu veya enflasyona karşı bir koruma olarak artırırsa, bu da ETH’ye BTC’den daha fazla fayda sağlayabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4