Çinli Eyalet, Metaverse Yatırımlarına Destek Veriyor!

92 milyonluk nüfusuyla ülkemizden daha büyük olan Shandong Eyaleti, Çin’in blockchain ve metaverse alanlarında ilerlemesini hızlandırmak için yeni bir taslak kılavuz paylaştı. Eyalet yetkilileri, Pazartesi günü yayınlanan belgeye göre 2025 yılına kadar 20 milyar doları aşkın bir pazar büyüklüğüne ulaşmayı hedeflerine koydu.

Eyalet yetkilileri süreç içerisinde en az 100 metaverse şirketini desteklemeyi planlıyor. Yerel yönetim, bu şirketleri 2025 yılına kadar en az 3.000 uluslararası ve yerli patent başvurusu için teşvik edecek.

Taslak kılavuz, metaverse teknolojisini şu nitelikler ile tanımladı:

“Sanal gerçeklik, dijital eşleştirme, blockchain, nesnelerin interneti, 5G ve 6G ile yapay zeka gibi çeşitli bilgi teknolojilerini birleştiren yeni bir sanal ve fiziksel entegre dijital alan”.

Shandong eyaleti, paylaştığı planlar ile ilgili kamuoyundan geri bildirim almak istiyor. Yetkililer 8 Eylül tarihine kadar itiraz ve tavsiyelere kulak kabartacak.

Kripto Paraya “Hayır”, Blockchain Teknolojisine “Evet”

Asya devi Çin, kripto paraları 2021 yılının sonlarında yasadışı ilan etti. Ancak hükümet, tokenlere uzak kalmaya devam ederken blockchain teknolojisi alanında büyük yatırımlar yapıyor.

Pekin yönetimi yakın geçmişte Web 3.0 yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan bir teknik inceleme yayınladı. Çin, Pekin’i dijital ekonomi için küresel bir inovasyon merkezi yapmak istiyor.

source site-2