Chicago Ticaret Borsası’ndaki BTC Opsiyon Hacmi Yükselişe Geçti! Kurumsallar Devrede Mi?

Chicago Ticaret Borsası’ndaki (CME) kripto opsiyon işlem hacmi Temmuz ayında önemli bir büyüme yaşayarak yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin’in CME’deki İşlem Hacmi Yükseldi

Alım satım faaliyetlerindeki bu artış, son dört aydaki ilk artışa işaret ediyor ve yatırımcıların riskten korunma araçlarına yönelik artan ilgisinden kaynaklanıyor.

Özellikle, CME’nin BTC opsiyon hacmi %16,6 artışla 734 milyon dolara yükselirken, ETH opsiyonları %60’lık şaşırtıcı bir artışla 207 milyon dolara ulaştı.

Opsiyonlar, alıcıya dayanak varlığı belirli bir tarihte ya da öncesinde önceden belirlenmiş bir fiyattan alma ya da satma hakkı veren türev sözleşmelerdir.

CME örneğinde, opsiyonlar alıcılara gelecekteki bir tarihte önceden belirlenmiş bir fiyattan bir kripto para vadeli işlem sözleşmesi satın alma veya satma hakkı tanıyor.

Opsiyon ticaretindeki büyüme, Bitcoin Spot ETF’nin potansiyel lansmanını çevreleyen iyimserliğin azalması, düzenleyici belirsizlikler ve piyasa duyarlılığını etkileyen DeFi hackleri nedeniyle hem Bitcoin hem de Ethereum Temmuz ayında %4’lük bir düşüş yaşadı.

Bitcoin’in hisse senetleri ve altın gibi geleneksel varlıklarla korelasyonu arttıkça, kripto piyasasındaki yön riskinden korunmak için opsiyon kullanımı yatırımcılar için daha cazip hale geldi.

Opsiyon ticaretindeki büyümeye rağmen, CME’nin BTC ve ETH vadeli işlemlerindeki genel faaliyet, küresel yavaşlamaya paralel olarak biraz soğudu.

CME’deki vadeli işlem hacmi %17,6 düşüşle 39,1 milyar dolara, toplam türev işlem hacmi (vadeli işlemler ve opsiyonlar dahil) ise %17,0 düşüşle 40,1 milyar dolara geriledi.

Hem merkezi kripto spot hem de türev borsalarının birleşik işlem hacmi de Temmuz ayında %12’lik bir düşüş yaşayarak 2,36 trilyon dolara geriledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4