ChatGPT ile yapılan ödev anlaşılabilir mi? OpenAI açıkladı

Yapay zekanın hızla genişlemesi, geçtiğimiz yıldan bu yana öğrencilerin de ilgisini çekmiş durumda. ChatGPT ise ödev yaptırmaktan sınav çözdürmeye kadar birçok alanda tercih edildi. Son olarak ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yapay zeka dedektörleri, ChatGPT ile yazılan metni anlayamaz

Yapay zekanın eğitim alanında kullanılmasıyla ilgili yeni bir yazısında OpenAI, birçok uzmanın uzun süredir savunduğu konuyu resmen kabul etti. Yapay zekayı algılayan dedektörlerin güvenilmez olduğunu belirten şirket, ChatGPT ile oluşturulan metinlerin ayırt edilemez olduğunu belirtti.

Bilmeyenler için yapay zeka dedektörleri, bir metnin insan mı yoksa yapay zeka tarafından mı yazıldığını tespit ediyor. OpenAI ise konuyla ilgili açıklamasında, hiçbir yapay zeka dedektörünün farkı güvenilir bir şekilde ayırt edemeyeceğini belirtti. 

ChatGPT hiç de iyi durumda değil: Toparlanabilecek mi?

ChatGPT hiç de iyi durumda değil: Toparlanabilecek mi?

Teknoloji devi OpenAI’ın geliştirdiği yapay zeka modeli ChatGPT, zor günler geçiriyor. Şirket, bu zor günleri atlatabilecek mi?

Şirket ayrıca geçtiğimiz aylarda kendi yapay zeka dedektörünü de iptal etmişti. Sadece yüzde 26 doğruluk oranına ulaşan yapay zeka algılayıcı, sessiz sedasız kaldırılmasıyla merak uyandırmıştı. Ancak şirket, bu tarz girişimlerin boşa olduğunu düşünüyor.

OpenAI, ChatGPT’nin bile bir metnin yapay zeka mı yoksa insan tarafından mı yazıldığını belirleme yeteneğine sahip olmadığını düşünüyor. Ancak bu tarz araçlar, bilgi yanlışı veya dil bilgisi hatalarıyla kendini ele verebilir.

Yapay Zeka

Araştırmacılar, yapay zekanın eğitimde kullanılmasının düzenlenmesini istiyor. ChatGPT gibi araçlar yanlış bilgi verme potansiyeline sahip olduğundan, öğrencilerin eğitimlerini negatif etkileyebilir.

Peki siz ChatGPT ile ödev yapma konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

source site-28