CFTC’den Bu Üç Kripto Para Şirketine Para Cezası!

ABD’li düzenleyiciler SEC ve CFTC kripto para sektörü üzerindeki baskısına devam ederken bu baskının son kurbanı DeFi platformları oldu.

Coindesk’in haberine göre, CFTC yaptığı açıklamada üç DeFi platformunu Opyn, ZeroEx (0x Protokol) ve Deridex’i yatırımcılara yasa dışı türev ticareti sunmakla suçladığını ve hakkında soruşturma başlattığını söyledi.

CFTC, Opyn ve Deridex’i kripto para birimlerini kullanarak yasa dışı kaldıraçlı emtia ticareti sunmak, vadeli işlem komisyon yatırımcısı olarak kayıt yaptırmamak ve Banka Gizlilik Kanunu’nda belirlenen tüketicinin korunmasını ihlal etmekle suçladı.

CFTC bu suçlamalar karşısında platformlardan ihlalleri durdurmalarını ve belirli tutarda ceza ödemelerini istedi.

Bu noktada CFTC, Opyn’den 250.000 dolar, ZeroEx’ten 200.000 dolar ve Deridex’ten ise 100.000 dolar tutarında ceza ödemelerini istedi.

CFTC icra direktörü Ian McGinley yaptığı açıklamada DeFi platformlarının yasalar çerçevesinde hareket etmek için daha belirli kurallara uymaları gerektiğini söyleyerek şunları söyledi:

“DeFi alanı yeni, karmaşık ve gelişmekte olabilir, ancak İcra Bölümü de onunla birlikte gelişmeye devam edecek ve ABD’vatandaşlarının dijital varlık türevlerini alıp satmasına izin veren kayıtsız platformları yönetenleri agresif bir şekilde takip edecektir.”

Son olarak ZeroEx’in CFTC ile işbirliği yaptığı ve bu sebeple şirkete kesilen cezada indirim uygulandığı belirtildi.

Bu haber sonrası ZeroEx’in tokeni 0x Protocol (ZRX) düşüş yaşayarak 0,166 dolara kadar geriledi ancak sonrasında toparlanan XRZ yazım esnasında 1,1727 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4