CFTC Başkanı Behnam Konuştu, Bitcoin (BTC) Fiyatı Tepki Verdi

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, çoğunlukla emtiadan oluştuğunu söylediği kripto para piyasasını düzenlemek için bir mevzuat çözümü çağrısında bulundu.

Behnam, sektördeki netlik eksikliği ile dolandırıcılık ve manipülasyon potansiyeli konusundaki endişelerini dile getirdi.

Bugün Intercontinental Exchange (ICE) tarafından düzenlenen bir podcast’te Behnam, piyasa katılımcılarının, özellikle de kurumsal yatırımcıların kripto için net bir düzenleyici çerçeve aradıklarını söyledi. Ayrıca bireysel müşterilerin kripto alanındaki risklerden korunmaya ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Behnam, “Piyasa bir tür düzenleyici çerçeve istiyor gibi görünüyor” dedi ve ekledi:

“Net bir düzenleyici çerçeve olması halinde kurumsal talebin muhtemelen artacağını tahmin edebilirsiniz.

Ancak bana göre, biz bireysel katılımcıları düşünüyoruz, ben de benden önceki on yıllık uygulama geçmişimizi düşünüyorum. Ve bence bu, bir şeyler yapılması gerektiğinin oldukça açık bir kanıtı.”

Behnam’ın sözleri, çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu ve mevcut menkul kıymetler yasaları kapsamına girdiğini iddia eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in sözleriyle çelişiyor. Gensler ayrıca kriptoyu düzenlemek için mevzuatın gerekli olmadığını söylemişti.

Ancak Behnam, kripto piyasasının yüzde 70’inin emtia olduğunu ve farklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu savundu. Kongre’nin emtia tokenleri konusundaki boşluğu dolduracak ve CFTC’ye piyasayı denetlemesi için daha fazla yetki ve kaynak verecek bir yasa tasarısı geçirmesi gerektiğini belirtti.

Behnam’ın düzenleyici çerçeve açıklamasının ardından Bitcoin fiyatında düşüş yaşandı.

Podcast’te ayrıca vadeli işlemler ve borsa yatırım fonları (ETF’ler) gibi Bitcoin ürünleri konusuna da değinildi. ICE Baş İletişim Sorumlusu Josh King, bazı BTC vadeli işlem sözleşmelerinin düşük talep nedeniyle son zamanlarda delist edildiğini açıkladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4