Celsius, Müşterilerine İade Yapmaya Hazırlanıyor

Geçtiğimiz sene iflas eden kripto borç platformu Celsius, son mahkeme gelişmelerine göre müşterilerine kripto varlıkları iade etmeye hazırlanıyor. Celsius Network (CEL), müşterileri ile geri dağıtım planını oylamak için ABD’li yargıç Martin Glenn’den izin aldı.

İflas eden kripto para şirketinin planı kabul gördüğü takdirde yatırımcılar emanet ettikleri altcoin birimlerinin üçte ikisini iade alabilecek. Celsius’tan alacağı olan küçük yatırımcıları temsil eden komite, müşterilerin dağıtım planına onay vermesini teşvik edecek. Ancak Reuters’ın haberine göre bazı alacaklılar bu plana karşı çıkıyor.

Söz konusu geri dağıtım planı onay aldığı takdirde Celsius müşterileri şirkette kalan kripto para varlıkların bir kısmını geri alacak. İade sürecinin sona ermesinin ardından batık borç platformunun Fahrenheit Group adlı konsorsiyuma devrolması bekleniyor.

Fahrenheit, şirket hisselerinin 50 milyon dolarlık kısmını satın aldıktan Celsius’u Nasdaq borsasında halka arz edecek. Müşteriler, böylelikle aldıkları hisse senetlerini satarak zararlarının bir kısmını telafi etme imkanına sahip olacak.

ABD merkezli kripto para şirketi Celsius, ayı piyasasının başladığı 2022 yazında iflas bayrağını çeken ilk girişimlerden biri oldu. Kurucu Alex Manshinsky, müşteri yanıltma ve yolsuzluk gibi bir çok suçlama ile karşı karşıya kaldı. Resmi verilere göre pasif gelir için Celsius’a 4,4 milyar $ borç veren 650 bini aşkın müşteri bulunuyor.

CEL Fiyatı

Batık kripto şirketi ile bağlantılı altcoin birimi CEL uzun zamandır değer kaybediyor. OKX borsasına çıktığı günlerde 8 doları gören CEL an itibariyle 0,14$ seviyesinde işlem görüyor.

source site-1