Cardano Mucidi, Türklerin Favori Altcoin’ini Eleştirdi!

Güvencelere rağmen, Cardano’nun teorik ağ kapasitesi ile faydası arasındaki tutarsızlıklar devam ediyor. Bu konuya ilişkin eğlenceli bir hiciv girişimi Cardano kurucusu Charles Hoskinson’ın öfkesini çekti. Hoskinson, Türk kripto para yatırımcılarının da ilgisini çeken altcoin projesi içi açtı ağzını, yumdu gözünü!

Cardano kurucusu: Ethereum bir çöplük yığını!

Charles Hoskinson, Blockchain’in yol haritasından şüphe eden ve lider altcoin Ethereum’a (ETH) olan benzerliğini eleştiren bir hayran yorumuna yanıt verdi. Hoskinson, “artık hayal kasabasına dönüşüyor” ve “maxi zihinlerde kirasız yaşıyoruz. Onlara acıyorum.” dedi. Lider altcoin Ethereum karşılaştırmasına değinen kurucu ayrıca şunları söyledi:

Ethereum’un bir konsensüs katmanı çöplüğü var. Ayrıca, değiştiremeyecekleri korkunç bir programlama modeli var. Dahası, kendi 2. katman ekosistemi tarafından canlı canlı yeniliyor. Cardano’nun side-chain planları karşılıklı olarak hem Cardano’ya hem de side-chain’lere fayda sağlıyor.

Hoskinson: Dünyanın en hızlı sistemi haline getireceğiz!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Cardano Vakfı, 2020 Mart ayında, işlemleri main’net’ten boşaltmak için side-chain’leri kullanan ikinci katman bir çözüm olan Hydra’yı açıklayan bir araştırma makalesi yayınladı. Hoskinson, Cardano’nun yakında “dünyanın en hızlı sistemi” haline geleceğini açıkladı. Bu bağlamda Hoskinson aşağıdaki örneği verdi:

Simülasyonlar, her bir “Hydra kafasının” şu anda saniyede yaklaşık 1.000 işlem (TPS) gerçekleştirebildiğini gösterdi. Her biri 1.000 TPS işleyen 1.000 istifleme havuzu ile Cardano’nun saniyede bir milyon işlem hacmine ulaşması mümkün.

Kim ne derse desin Cardano her zaman burada olacak!”

Charles Hoskinson, Kasım 2021 tarihli bir “Bana Her Şeyi Sor” oturumunda önemli açıklamalar yaptı. Hoskinson, Hydra projesinin halen geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı. Ayrıca, belirli bir lansman tarihi olmadığını söyledi. Bu arada Cardano, main-net uyumlu ilk Hydra node’unu 11 Mayıs 2023’te piyasaya sürdü. O zamandan bu yana geliştiriciler, Cardano Cüzdanları ile sözde ikinci katman entegrasyonu olan ve anında mutabakat ve “gazillion TPS” özelliği taşıyan Hydra Pay’i tanıttı.

Cardano Scan verileri, Blockchain’in şu anda günde ortalama 65.000 işlem (saniyede 0,75 işlem) gerçekleştirdiğini gösteriyor. Buna karşılık, Ethereum son 24 saat içinde 1 milyondan fazla işlem (saniyede 12,45 işlem) gerçekleştirdi. Hoskinson daha önce attığı bir tweet’te “VC coinleri, kriptomedya ya da maksi kalabalık kaç kez öldüğümüzü, alakasız olduğumuzu ya da başarısız olduğumuzu ilan ederse etsin, onlara her zaman Cardano’nun kalmak için burada olduğunu hatırlatıyoruz” diye yadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2