Bugünün Beklenen Airdrop Etkinliğinde Skandal: Bir Adres 200 Kez Token Talep Edebildi

Connext Network (NEXT), airdrop için tahsis edilen token miktarının 200 katından fazlasını talep eden bir sybil bot saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Saldırgan ayrıca airdrop kullanıcı arayüzüne spam göndererek arayüzün çevrimdışı kalmasına neden oldu ve gerçek kullanıcıların tokenlerini talep etmelerini engelledi.

Bot adresine daha yakından bakıldığında, airdrop başlamadan sadece dört saat önce oluşturulduğu ve Connext Network’te daha önce hiçbir faaliyeti olmadığı ortaya çıktı. Adres, tokenleri kâr amacıyla anında satmadan önce airdrop’u talep etmeye uygun çok sayıda sahte kimlik oluşturmayı içeren bir strateji olan bir sybil bot kullandı.

Bir blok zinciri veri platformu olan Debank’a göre, adres NEXT tokenlerini sürekli olarak Tether (USDT) ve Ethereum’a (ETH) dönüştürerek, airdrop yayınlandıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 38.000 dolar kâr elde etti.

Bunun bir sybil saldırısı olduğunu doğrulayan Connext kurucularından Arjun Bhuptani’ye göre, sybil bot ayrıca airdrop kullanıcı arayüzünü çevrimdışı hale getiren çok sayıda istek gönderdi:

Bhuptani, airdrop için 57.000 kadar benzersiz cüzdanın kayıt yaptırdığını da sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4