Bu Ülkede Bir Banka Daha Riskli Kripto Para İşlemlerini Engelleyeceğini Duyurdu!

Avustralya’nın Bendigo Bankası, müşterilerini yatırım dolandırıcılığından koruma ihtiyacını gerekçe göstererek yüksek riskli kripto ödemeleri için engellemeleri duyuran ülkedeki dördüncü büyük banka oldu.

Avustralya’nın Bendigo Bankası Kripto Para Borsalarına Yapılan Yüksek Riskli Ödemeleri Engelliyor

Banka, bugün yaptığı açıklamada, kripto borsalarına yapılan anlık ödemelerde yeni kurallar uyguladığını ve bunun gerçek ödemelere bazı engeller eklediğini belirtti.

Banka, engellemelere gerekçe olarak hileli ödemelerle mücadele etmeyi ve 2,3 milyon müşterisi için korumaları artırmayı gösterdi.

Bir Bendigo Bank sözcüsü yaptığı açıklamada, daha yüksek riskli olarak tanımladığı belirli anlık kripto işlemlerinin engelleneceğini, ancak bankanın şu anda daha fazla ayrıntı açıklamadığını söyledi.

Sözcü, yüksek riskli işlemlerin kombinasyon kullanarak belirlediğini ancak ayrıntılar hakkında yorum yapmayı reddettiğini söyledi. Banka, yaptığı değişikliklerden hangi borsaların etkilenebileceğini açıklamadı.

Bendigo Bank’ın engellemeleri, geçtiğimiz aylarda Avustralya’nın dört büyük bankasından üçünün (Commonwealth Bank, National Australia Bank (NAB) ve Westpac) benzer eylemlerini takip etti.

Bendigo Bank’ın son duyurusundan önce yapılan bir röportajda, Chainalysis’in APAC Politika Başkanı Chengyi Ong, bu tür eylemlerin Avustralya’nın kripto halkını offshore borsalarla etkileşime girmeye zorlayacağı konusunda uyardı.

Cointelegraph’a konuşan Ong, bu tür engellemelerin suç aktörlerinin kripto olsun ya da olmasın diğer platformları kullanmasını engellemeyeceğini, bankacılık erişimi konusundaki belirsizliğin de kripto borsalarını ve kullanıcıları yetkililerin yetki alanının dışına çıkarabileceğini savundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5