Bu Kullanıcılar Saldırı Tehdidi Altında!

Binance kripto borsasının CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, bir açıklama yaptı. Şu anda faal olmayan FTX platformunun kullanıcıları için halihazırda devam eden yeni kimlik avı tehditleri hakkında kullanıcıları uyarmak için X platformunu kullandı. İşte detaylar…

Binance CEO’su, kullanıcıları uyardı

Zhao, FTX ile alakalı bu saldırıların Kroll’un son veri sızıntısıyla bağlantılı olduğunu ve bir çalışanın hesabındaki SIM takasıyla kolaylaştırılmış gibi göründüğünü vurguladı. Binance CEO’su, borç verme şirketi Blockfi ve iflas eden Genesis kripto borsası kullanıcılarının da yeni kimlik avı saldırılarına yatkın olduğunu sözlerine ekledi. Changpeng Zhao, şu ifadeleri kullandı:

Bir çalışanın SIM takasının sonucu Kroll veri sızıntısının bir sonucu olarak FTX, BlockFi, Genesis’in yoksul kullanıcıları için yeni kimlik avı saldırıları zaten devam ediyor. Kendinizi korumayı öğrenin. Kimlik avı saldırıları hakkında bilgi edinin.

Kimlik avı saldırıları artıyor

Zhao, FTX kullanıcılarını hedef alan kimlik avı saldırılarındaki mevcut artışın, FTX’in iflas davası talep acentesi Kroll’den gelen bir veri sızıntısıyla doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi. CEO’nun açıklamaları, FTX’in talep acentesi Kroll’un bir siber güvenlik ihlali yaşadığını ve bekleyen iflas davasındaki bazı talep sahiplerinin hassas olmayan müşteri verilerini açığa çıkardığını duyurmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Saldırının tam niteliği o sırada belirtilmemiş olsa da Zhao, bir çalışanın hesabındaki SIM değişiminin bu son olayda önemli bir rol oynadığını açıkladı.

SIM takası, saldırganların cep telefonu sağlayıcılarını kurbanın telefon numarasını kendi kontrollerindeki bir cihaza taşımaları için yanlış yönlendirdikleri zararlı bir stratejidir.  Bu sayede saldırganlar kimlik doğrulama kodlarını ve kurbanın telefon numarasıyla ilişkili diğer hassas bilgileri elde ederek iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemlerini atlatabilmektedir. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu tehdit, FTX‘i talep portalındaki faaliyetleri askıya almaya da zorladı.

Kullanıcılar dikkat etmeli

Binance CEO’su, kullanıcıların kimlik avı saldırılarına karşı kendilerini korumak için proaktif adımlar atmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Zhao’nun endişesi, kimlik avı saldırılarının kripto ortamındaki en aldatıcı tehditlerden birini temsil etmesinden kaynaklanmış olabilir.  Siber suçlular, şüphelenmeyen kullanıcıları giriş şifrelerinden finansal bilgilere kadar hassas bilgileri ifşa etmeye ikna etmek için aldatma ve psikolojik manipülasyon kullanmaktadır. Bu saldırılar, kimlik hırsızlığı, mali kayıp ve hassas hesaplara yasadışı erişimle sonuçlanan felaketlere yol açma potansiyeline sahiptir. Bununla birlikte, kullanıcılar kendileri için daha güvenli bir dijital ortam yaratabilir ve siber suçlulara karşı daha geniş çaplı savunmaya bilgi sahibi olarak, tetikte kalarak ve sağlam güvenlik önlemleri alarak katkıda bulunabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1