Bu Kripto Platformunda Güvenlik Açığı: Fonlarınızı Hemen Çekin!

Kripto piyasasında güvenlik sorunları merkeziyetsiz finans protokolleri için sorun olmaya devam ediyor. Bu kripto kredi platformlardan birisi olan Ajna Finance, olası bir istismar yolu olduğunu tespit etti. Platformlar, bu durumu bir duyuruyla kullanıcılarıyla paylaştı ve fonlarını çekmelerini tavsiye etti.

Kripto platformu güvenlik eylemini duyurdu: Fonları çekin!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasası sık sık hacklere, istismarlara, dolandırıcılık türü olaylara tanık oluyor. Bu durum da ilgili projeleri ve protokolleri teyakkuzda olmaya zorluyor. Bir merkeziyetsiz finans protokolü olan Ajna Finance, platformunda bir güvenlik açığı olduğunu tespit etti. Kripto para platformu, bu durumu kullanıcılarıyla paylaştı ve güvenlikleri için fonlarını çekmelerini tavsiye etti. Bu bağlamda Ajna Finance, X hesabı üzerinden şu ifadelerle başladığı bir duyuru yaptı:

Dikkat: Ajna ödünç alanlar için eylem maddesi.

Kısa süre önce protokol kullanıcılarının bir bölümünü saldırıya uğramasının olası bir yolunu tespit ettik. Bunun gerçekleşme olasılığından emin değiliz. Bununla birlikte, yapılacak en güvenli şeyin kullanıcıların borçlarını ödemeleri ve fonlarını geri çekmeleri olduğuna inanıyoruz.

Ajna Finance, bu özel güvenlik açığının bazı borçluları etkilemesinin mümkün olduğunu belirtti. Ancak, borç verenleri önemli ölçüde etkilemediğini açıkladı. Bu nedenle kripto platformu, borçları kapatmanın ve teminatları kaldırmanın tek acil önlem olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda kullanıcılara bu önleme uymalarını tavsiye etti. Bu arada, “Elbette borcu olmayan bir protokole borç vermek mantıklı değil. Bu nedenle lütfen borç verme likiditesini de kaldırmaktan çekinmeyin.” uyarısını yaptı.

Platform gelişmeler hakkında güncellemeleri paylaşacak

Ajna Finance, daha fazla bilgi ve güncellemeleri kullanıcılar ile paylaşacağını belirtti. Güvenlik denetçilerinin düzeltmeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Bu doğrultuda, bunu düzeltmenin uzun sürmeyeceği konusunda güvence verdi.

Ajna Finance, kripto platformlarını değişmez ve merkeziyetsiz olacak şekilde inşa ettiklerini ifade etti. Bu kapsamda, DeFi’nin gerçek anlamda merkeziyetsiz bir vizyonu için tasarlanmış sağlam bir protokol olduklarının altını çizdi. Tasarımın esnekliğini canlı bir ortamda test etmek için protokolün lansmanı ile ekibin sona ermesi arasında her zaman bir pencere planlandığını kaydetti. Bunun, herhangi bir hatayı veya bunun gibi güvenlik açıklarını yakalamak için önemli olduğunu belirtti. Bu çabada kullanıcıların yardımları için teşekkür etti. Bu bağlamda, “Kullanıcı fonları söz konusu olduğunda tamamen şeffaf olmaya ve en muhafazakâr yaklaşımı benimsemeye kararlıyız.” dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1