Bu Kripto Para Şirketi Şok Kararından Geri Adım Attı!

Bugün kripto para şirketi StarkWare, güncelleme yapmayan cüzdanları sıfırlayacağını ilan etti. Bununla birlikte, sosyal medyada bu uygulamaya tepkiler yağdı. Şikayetlerin ardından StarkWare, geciken cüzdan güncelleyicileri için kripto erişimini geri yükledi.

Kripto para şirketi geri adım atmak zorunda kaldı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bugün kripto dünyasında şok edici bir gelişmeye tanık oldu. Bir kripto para şirketi olan StarkWare, kullanıcılarına güncelleme yapmayanların cüzdan bakiyelerinin sıfırlanacağını duyurdu. Bununla birlikte, bu deklarasyon kripto dünyasında hiç de hoş karşılanmadı. Kullanıcıların X’te şikayet etmesinin ardından StarkWare, geri adım atmak zorunda kaldı. Böylece, kullanıcıların fonlarını erişilemez hale getiren yükseltme uygulamasından vaz geçti.

Son gelişmede Starknet Blockchain’in arkasındaki şirket olan StarkWare, kullanıcıların X’de bir teknoloji güncellemesinin ardından cüzdanlarının haksız yere sıfırlandığına dair şikayetlerle doldurmasının ardından, bazı kullanıcıların kriptolarına erişimi yeniden sağlamayı kabul etti. Konunun, Argent veya Braavos cüzdanlarını yükseltme için zamanında güncellemeyen kullanıcıların bakiyelerini etkilediği görüldü.

Kullanıcılar uygulamaya tepki gösterdi

Bu arada kripto para şirketi, kullanıcıları bu ayın başlarında cüzdanlarını yükseltmeleri konusunda uyardı. StarkNet 7 Ağustos’ta “Cüzdanınızı henüz yükseltmediyseniz, şimdi paranıza erişim sağlamanın tam zamanı.” paylaşımını yaptı. Ancak Çarşamba günü erken saatlerde, X sosyal medya platformu, cüzdanları Starknet’in yeni 0.12.1 yükseltmesiyle uyumlu olmadığı için hesap bakiyelerinin temizlendiği şikayetleriyle doldu. 0XSisyphus kullanıcı isimli bir şahıs X hesabında konuya ilişkin olarak şunları yazdı:

StarkWare, en son sözleşmelere yükseltilmeyen eski cüzdanlardaki tüm kullanıcı bakiyelerini sıfırladı. Bu, en son yazılım paketini almazsanız banka hesabınızdaki paranın kaybolmasına eşdeğer nitelikte bir olay.

Kripto para şirketi hesaplara yeniden erişim sağladı

Yaşanan hayal kırıklığına yanıt olarak StarkWare, yükseltmenin yeniden etkinleştirildiğini duyurdu. Ayrıca, kullanıcıların fonlarına yeniden erişebilmelerini sağladığını açıkladı. Ekip, teknik nedenlerden ötürü bu cüzdanlardaki fonların yeniden ortaya çıkmasının bir gün sürebileceğini de belirtti. Bu bağlamda StarkWare, resmi X hesabı üzerinden şu açıklamayı yayınladı:

Starknet geçtiğimiz hafta önemli bir sürüm güncellemesi yaptı: 0.12.1. Birkaç ay önce, bu güncellemeye hazırlık olarak, Starknet kullanıcılarından hesaplarında önemli bir yükseltme yapmaları istendi. 0.12.1 yayına girdiğinde, yükseltme yapılmayan hesaplara geçici olarak erişilemez hale geldi. Tüm bu hesaplar için (toplam 550 bin dolar içeren) erişim geri yükleniyor. Bugün itibariyle, yükseltme yeniden etkinleştirilerek kullanıcıların hesaplarına hemen yeniden erişebilmeleri sağlandı. Teknik nedenlerden ötürü Argent ve Braavos kullanıcılarının yeniden erişim sağlaması yarına kadar sürebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2