Bu, Altın İçin Oyun Değiştirici Olacak: Bu Seviyeler Şaşırtıcı Olmaz!

ABD doları altın piyasasını domine etmeye devam ediyor. Ancak bir piyasa stratejistine göre, Federal Reserve’in agresif para politikası duruşunu yılsonuna kadar sürdürme olasılığı düşük. Bu yüzden dolardaki ivme muhtemelen tükeniyor. Bu da sarı metal için yeni zirveler anlamına geliyor!

Bu gelişmenin altın fiyatını zirvelere çıkarması mümkün!

Aracı kurum DeCarley Trading’in kurucu ortağı Carley Garner, altının kritik destek seviyelerini elinde tuttuğunu söylüyor. Bu yüzden, ABD dolarının ivmesi azalmaya başladığında altın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmak için iyi bir konumda olduğunu belirtiyor. Bu arada Garner, ABD dolar endeksinin 105 puanın altında direnç göstermesini beklediğini kaydediyor. Nihayetinde ABD dolarının 99 puandaki desteği yeniden test edeceğini düşünüyor. Buradan hareketle Garner, şu zirveleri işaret ediyor:

Eğer bu destek seviyesinin altına inersek, muhtemelen doksanların ortalarına doğru geri döneriz. Eğer durum buysa, bu altın için bir oyun değiştirici olur. Birdenbire 2.000 dolarlık altına değil, tüm zamanların en yüksek seviyelerine bakıyoruz. ABD dolarındaki bir çöküşün sonunda altın fiyatlarını 2.600 dolara çıkarması mümkün.

Stratejiste göre bu sadece bir zaman meselesi

Carley Garner, altında bu kadar büyük bir potansiyel görmesinin nedenlerini de açıklıyor. Bunlardan birinin, son birkaç ayda gösterdiği direnç olduğunu söylüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD’de tahvil getirileri %4’ün üzerinde. Bu da 15 yılın en yüksek seviyelerine yakın seyrettiği anlamına geliyor. Bununla birlikte, altın 20 günlük hareketli ortalaması etrafında kritik bir destek oluşturdu. Bu nedenle Garner, uzun vadeli getirilerdeki bir zirvenin altın için başka bir rüzgarı ortadan kaldıracağını öngörüyor. Bu bağlamda Garner, şu yorumu yapıyor:

Tahvillerde kayıtlara geçen en büyük net açığın üzerinde oturuyoruz. Bu bir noktada kendi kendini çözecek. Bu ticaret çözülecek ve bu da faiz oranlarını aşağı çekecek. Pozisyonlama bu kadar aşırı olduğunda, bu sadece bir zaman meselesidir.

altın

Altın bu seviyenin altına inmedikçe vazgeçmem!

Satışları tetikleyecek bir faktör, Federal Reserve’in daha nötr bir para politikası duruşuna geçmesi ve faiz oranlarını yıl sonuna kadar değiştirmeden bırakması. CME FedWatch-Tool’a göre, piyasalar bu ay içinde faiz artırımı yapılmama ihtimalini %90’ın üzerinde görüyor. Ayrıca, Kasım ayında faiz artırımı yapılma ihtimalini ise sadece %50 ihtimal veriyor.

Garner altın konusunda yükselişe geçerken, muhtemelen piyasanın yakın vadede dalgalı seyredeceğini söylüyor. Bu doğrultuda, fiyatların 1.900 dolar civarındaki desteği yeniden test etmesinin mümkün olduğunu da sözlerine ekliyor. Garner, düşüş ivmesinin artması halinde 1.880 dolara kadar düşmesine şaşırmayacağını kaydediyor. Ancak, “Diyelim ki 1.800 doların altına inmedikçe altından vazgeçmezdim,” diyor.

altın

Gümüş mü altın mı?

Carley Garner altın konusunda yükselişte olsa da gümüş için aynı hevese sahip değil. Değerli metallerdeki bir kırılmayı altın üzerinden oynamayı tercih edeceğini söylüyor. Bu konudaki görüşlerini ise şu şekilde açıklıyor:

Sonunda gümüş altından daha iyi performans gösterecek. Ancak bunun şimdi olacağını sanmıyorum. Sanırım söyleyebileceğim tek şey, daha kısa bir zaman diliminde, gümüşün genellikle 20 dolar civarında bir alım olduğu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3