Bu Altı Milyarder Servetini Bitcoin’e Borçlu!

Kripto para birimlerinin artan popülaritesi pek çok kişiyi kripto piyasasına çekerken kriptoya yatırım yapan kişilerin bazıları hızlı bir şekilde servetlerini artırdı.

Bu noktada Londra merkezli yatırım danışmanlık şirketi Henley & Partners kripto para yatırımcılarını analiz etti.

Yakın bir tarihte kripto servet raporunu yayınlayan Henley & Partners halihazırda dünya çapında 425 milyon kişinin kripto para yatırımı olduğunu raporladı.

Raporda 88.200 kişinin en az 1 milyon dolar değerinde kripto paraya sahip olduğunu belirtilirken, bu rakamın genel kripto kullanıcılarının %1′inden az olduğu ifade edildi.

Bu kişilerin de yaklaşık 40.500′ünün Bitcoin’e yatırım yaptığı belirtildi.

Ayrıca raporda, 182 kişinin 100 milyon dolardan fazla kripto paraya sahip olduğu, bu 182 kişiden 78’inin BTC sahibi olduğuna dikkat çekildi.

Bu sonuçlara ek olarak 1 milyar dolardan fazla servete sahip olan 22 kripto para yatırımcısının olduğu, bu 22 kişiden de 6 kişinin servetlerini Bitcoin yatırımlarından elde ettiği ifade edildi.

Henley & Partners’in raporunda kripto milyonerleri ve milyarderlerinin isimlerine ilişkin herhangi bir detay vermediği görüldü.

Ülkelerdeki kripto para benimsemesini gösteren “Kripto Benimseme Endeksi’ne” göre Singapur % 83.76’ya denk gelen 60 üzerinden 50.2 puanla en üst sırada yer alırken İsviçre % 78.17 ile ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri % 76.17 ile üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü sırada % 76 ile Hong Kong, beşinci sırada % 73.83 ile ABD, altıncı sırada ise %71.83 ile Avustralya yer aldı.

Türkiye ise % 45.83 ile 24’üncü sırada yer aldı.

Raporu değerlendiren Henley & Partners CEO’su Dr. Juerg Steffen şunları söyledi:

“Hükümetler, kripto para birimlerinin gelişen ortamına uyum sağlamak için hızla yeni düzenlemeler formüle ediyor.

Son 6 ay içinde, kripto milyonerlerinden gelen taleplerde kayda değer bir artış oldu. Bu kişiler, gelecekte kripto para ticaretinin veya kendi ülkelerinde kullanımının yasaklanması olasılığına karşı bir güvence olarak toplu halde pratik bir ‘B Planı’ oluşturmaya çalışıyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

source site-4