Bu Altcoinde Geliştiriciler Yatırımcı Paralarıyla Kaçtı: Tokenin Fiyatında Yüzde 90 Düşüş Var!

Magnate Finance adlı merkezi olmayan bir finans (DeFi) projesi, masum yatırımcılardan 6,5 milyon doların üzerinde para çalarak büyük bir dolandırıcılık gerçekleştirdi.

DeFi Projesi Yatırımcıları Milyonlarca Dolarlık Zarara Uğrattı

Likidite madenciliğinden yüksek getiri sağladığını iddia eden proje, kripto para dedektifi ZachXBT tarafından Twitter’da deşifre edildi.

ZachXBT, olaydan önce Magnate Finance’in yakında bir dolandırıcılık olayına karışabileceği konusunda uyardı ve dağıtıcının adresinin, kullanıcılardan 4.8 milyon dolar çalan Solfire adlı başka bir dolandırıcılık projesiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti.

Ayrıca Kokomo Finance adlı başka bir çıkış dolandırıcılığıyla zincir üzerinde bağlar olduğunu ortaya çıkardı.

ZachXBT’nin tweetinden kısa bir süre sonra Magnate Finance’in web sitesi çevrimdışı oldu ve geliştiriciler ZachXBT’nin paylaşımının altına yorum yaparak alay ettiler. Ardından dolandırıcı projeye ait olan bu hesap da kapandı.

Projenin yerel tokenı MAG’in değeri %90 oranında düştü. Blockchain güvenlik firması Peckshield’a göre, Magnate Finance’in arkasındaki dolandırıcı, projenin fiyat Oracle’ını manipüle etti ve tüm varlıkları likidite havuzlarından çıkardı.

Peckshield ayrıca çalınan fonların hareketini takip etti ve dolandırıcının yaklaşık 1.34 milyon dolar değerinde DAI’yi yeni bir adrese aktardığını ve fonların yaklaşık 1 milyon dolarını Binance Smart Chain’e köprülediğini tespit etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4