Bu Altcoin, Piyasadaki Çöküşe Meydan Okuyor! Yüzde 10 Sıçradı

Ethereum tabanlı Merkezi Olmayan Finans borç verme platformu ekibi önemli bir duyuru yaptı. Bunun ardından bu duyuruların oluşturduğu beklentiyle, Maker gün içinde kayda değer bir artış yaşadı. Messari analisti Kunal Goel, rallinin altcoin projesinini temellerinin iyileştiği bir ortamda gerçekleştiğini söylüyor. Ayrıca, protokolün kâr elde etmeye döndüğünü kaydediyor.

Piyasa kıpkırmızı bu altcoin ise yeşilin zirvelerinde!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, merkezi olmayan finans (DeFi) altcoin projesi MakerDAO, platformun borç verme oranlarını değiştirdi. Bu karardan sonra protokolün yönetişim tokenı Maker (MKR), yeniden kârlı hale geldi. Bu gelişmelerin etkisiyle MKR, düşen kripto fiyatlarına meydan okuyarak Perşembe günü %10’dan fazla artış gösterdi.

MKR günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Son fiyat verilerine göre alcoin, 100 milyon dolar piyasa değerinin üzerinde en iyi performans gösteren kripto varlık oldu. Ayrıca, daha geniş kripto piyasası %3,5’den fazla düşerken büyük ölçüde piyasadan daha iyi performans sergiledi. Messari’de kıdemli araştırma analisti olan Kunal Goel bir röportajında, ralliyi ateşleyecek herhangi bir gelişme olmamasına rağmen, MakerDAO’nun temellerinin son zamanlarda iyileştiğini söylüyor. Ayrıca, platformun teşvik harcamalarındaki kısa bir artışın ardından kâr etmeye başladığını belirtiyor.

Altcoin projesi değişikliğin ardından yeniden karlı hale geldi

MakerDAO, en büyük kripto borç verme protokollerinden biri. Ayrıca, 5 milyar dolarlık stablecoin olan DAI’nin ihraççısı. Platform, “Endgame” adı verilen büyük bir revizyonun bir parçası olarak, geniş stablecoin rezervlerini ABD devlet tahvilleri gibi gerçek dünya varlıklarına yatırıyor. Ayrıca, geleneksel finansta daha yüksek getiri elde etmek için bankalara borç vererek gelirlerini artırıyor.

Altcoin

Platform bu ayın başlarında DAI sahipleri için ödülleri geçici olarak %8’e kadar yükseltti. Ancak ödemeler Maker’ın kâr beklentilerini sildi. Kunal Goel, platformun ödülleri düşürdüğünü ve borçlanma oranlarını artırdığını söylüyor. Bu nedenle değişikliğin ardından altcoin projesinin tekrar kârlı hale geldiğini ifade ediyor.

Token sahipleri platformun kârından pay alıyor

MKR sahipleri, Maker’ın geçen ay başlattığı ve platformun hazinesinin fazla gelirlerini kullanarak piyasadaki arz fazlasını azaltan token geri alım programı aracılığıyla platformun kârından faydalanıyor. DefiLlama verilerine göre, Maker’a komşu borç verme platformu Spark da büyümenin keyfini çıkarıyor. Bu doğrultuda protokol tüm zamanların en yüksek değeri olan 700 milyon dolar toplam kilitli değere (TVL) yaklaştı. Maker’ın kurucusu Rune Christensen bu ayın başlarında Spark’ın SPK tokenlerini airdrop’la piyasaya sürme teklifini açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1