Bu Altcoin Duyuruyu Patlattı: Büyük Yükseltme Geliyor!

Mina Protocol (MINA) ekibi geçtiğimiz saatlerde önemli bir yükseltmenin ayrıntılarını paylaştı. “Büyük bir yükseltme geliyor” başlıklı duyuru, altcoin fiyatını geçiriyor.

Mina ekibi, ZK akıllı sözleşmelerini benimsiyor

Resmi duyuruya göre Mina, MINA kullanılarak oluşturulan ürünleri önemli ölçüde artıracak güçlü ZK akıllı sözleşmelerini mainnet’e getirmeye hazırlanıyor. Yükseltmenin temel özellikleri, altcoin ağı için daha fazla gizlilik ve zkApps’lerin inşasını içeriyor. Ayrıntılara göre:

  • o1js ile daha kolay zkApp programlanabilirliği – Daha önce “SnarkyJS”, ZK akıllı sözleşmeleri yazmak için bir TypeScript kitaplığıydı.
  • Kimchi ile geliştirilen güvenlik ve verimlilik – yeni bir kanıt sistemi.
  • Aşırı yüklü ödüllerin kaldırılması – mainnet’in ilk aşamalarında stake etme benimsenmesini artırmak için geçici bir teşvik.

Altcoin ağında neler değişiyor?

Yaklaşan yükseltme üç temel özellikle karakterize edilmektedir. Bunlar altcoin ağı ve yatırımcıları için yeni uygulamaları içeriyor:

  • Gelişmiş zkApp Programlanabilirliği: Yükseltme, o1js’nin entegrasyonu yoluyla zkApp geliştirmeyi basitleştirecektir. Bu araç daha önce ZK akıllı sözleşmeleri hazırlamak için tasarlanan TypeScript kütüphanesi “SnarkyJS” olarak bilinmekteydi.
  • Kimchi’nin tanıtımı. Mina, hem güvenliği hem de verimliliği artırmayı vaat eden yeni kanıt sistemi Kimchi’yi benimsemeye hazır.
  • Aşırı Yüklü Ödüllerin Aşamalı Olarak Kaldırılması. Mina, mainnet’in başlangıç ​​aşamalarında staking’in benimsenmesini teşvik etmek amacıyla aşırı yüklü ödüller sundu. Ancak bu teşvikin gelecek yükseltmede kaldırılması planlanıyor.

Hazırlıklar testnet ile başladı

Bu önemli sıçramaya hazırlık olarak Mina, Testworld Mission 2.0’ı başlattı. Bu altcoin testnet, ilk iki zkApp Uçtan Uca (E2E) Testi ve Harici Güvenlik Denetimi zaten tamamlanmış olmak üzere dört ayrı parçaya bölünmüştür. Geriye kalan parçalar Protokol ve Performans Testlerine ve yaklaşan yükseltme için son hazırlıklara odaklanıyor.

Mina, mainnet lansmanından bu yana, özellikle @o1_labs’ın öncülük ettiği önemli ilerlemelere tanık oldu. Katkıları arasında Pickles özyinelemeli katmanının Kimchi’ye uyarlanması, evrenselliğin sağlanması, zkApp işlem mantığının uygulanması ve zkApps’ten kaynaklanan tamamlayıcı modüllerde önemli değişiklikler yer alıyor. Ayrıca, o1js ön ucunun zkApps’i destekleyecek ve protokol ve kanıt sistemi katmanlarına sorunsuz bir şekilde bağlanacak şekilde donatılmasında çok önemli bir rol oynadılar.

Yükseltme haberi altcoin fiyatına ivme kazandırıyor

Piyasa değerine göre 86.sırada yer alan, duyurunun ortaya çıktığı saatlerde %2,5 civarında yükseliyordu. Bu esnada, BTC ve ETH dahil piyasası geneli düşük volatilite eşliğinde yatay hareket ediyor. Altcoin, “büyük yükseltme” duyurusunun ardından şimdi yeni alıcılarını bekliyor.

Mina Protocol (MINA) hakkında ayrıntıları bilgilere Kriptokoin.com‘un bu yazısından ulaşabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1