Bu Altcoin Clinton Vakfı ile Ortak Oldu!

Yeni raporlara göre Algorand (ALGO), iklim değişikliğiyle mücadele için sessiz bir Clinton Vakfı ortaklığı kurdu. Clinton Vakfı, Amerikalı eski başkanlardan Bill Clinton tarafından kurulan bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur. Altcoin yatırımcıları ve kripto topluluğu, siyaset bağlantılı işbirliğine ciddi tepkiler veriyor.

Algorand (ALGO), Clinton Vakfı ile ortaklığını duyurdu

Büyük bir Katman-1 Blockchain olan Algorand projesinin arkasındaki vakıf, Altcoin Daily adlı bir kripto haber kanalının bugün yayınladığı videoda projenin iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla Clinton Vakfı ile işbirliği yaptığını öne sürmesiyle eleştirilerin merkezinde yer aldı.

Açıklamalar altcoin topluluğundan anında tepki topladı. Kripto haber kanalı, iddiayı doğrulamak amacıyla Algo-Bharat adlı hesabın attığı bir tweet’ten ekran görüntüsü paylaştı.

Clinton Vakfı, uzun yıllar boyunca tartışmaların odağında yer aldı. Eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından kurulan bu kamu yararına vakıf, kar amacı gütmeyen organizasyonlara finansal destek sağlama amacı güden bir işletme vakfıdır. Ancak vakfın şeffaflık eksikliği, siyasi muhalifleri arasında, fonun yabancı hükümetlerin etkileme amaçlı fon sağlaması ve nüfuz elde etmesi için bir araç olduğu şeklinde eleştirilere yol açtı.

Kripto topluluğu, Altcoin Daily’in paylaştığı açıklamayı genel anlamda olumsuz bir şekilde karşıladı. Bazı yatırımcılar, gelecekte ALGO token’larını satın almayacaklarına dair taahhütlerde bulundular. Diğerleri ise ellerindeki ALGO’ları satmayı düşündüklerini ifade etti.

Boğalar, altcoin işbirliğinin “iklim değişikliği” boyutuyla ilgileniyor

Altcoin meraklıları ve iklim aktivistleri arasındaki ilişki her zaman tartışmalı olmuştur. Ayrıca, bazı iklim aktivistleri altcoin projelerini enerji tüketimi açısından eleştiriler. Topluluk içinde, iklim değişikliğinin gerçekliğine inanmayan kişiler de bulunmaktadır.

Ancak, bir grup yatırımcı, Algorand’ın işbirliği haberine karşı “FUD” adını verdikleri negatif bir yaklaşım sergiledi. Bir ALGO destekçisi, “Bu video zaten 7 Şubat 2023’te yayınlandı. Muhtemelen fiyatlamaya yansımıştır. Bu haberi sanki yeni bir gelişme gibi sunuyorsunuz” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Başka bir yorumda ise, “Bu haberin altı ay önce olduğunu fark etmediyseniz, Algorand’ı gerçekten takip etmiyorsunuz demektir. Neden sürekli olarak Algorand’a bu kadar olumsuz bakılıyor? Büyük bir alım fırsatı. Devam edin, o trendi sürdürün” şeklinde bir görüş yer aldı. Altcoin projesine destek veren yatırımcılarda çoğunluktaydı.

Algorand sürekli olarak hatalı seçimleriyle eleştiri altında

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, geçtiğimiz aylarda Bitboy ile ortaklığı sorunlara yol açmıştı. Algorand’ın tepki toplamasının nedeni, BitBoy Crypto’dan bir yazarın Algorand CTO’suyla birlikte görünmesiydi. Bu gelişme, Clinton Vakfı olayında olduğu gibi haftalarca altcoin topluluğunun gündeminde kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2