Bu 3 Yapay Zeka Coin, Yükselişiyle Şaşırtabilir!

Geçen yılın Metaverse ve NFT trendleri, 2023’te yerini yapay zeka coin piyasasına devretti. Altcoinbuzz analistleri, potansiyel bir boğa koşusunda 3 projenin ön planda olacağını tahmin ediyor.

Sıradaki boğa piyasasına öncülük edecek 3 yapay zeka coin

Altcoinbuzz analistlerinden Crypto Radahn, ilk sıra için OriginTrail (TRAC) projesini tercih ediyor. Origin Trail, Blockchain’ler arasında veri paylaşımına izin veren bir ağdır. Blockchain teknolojisi, Merkezi Olmayan Bilgi Grafiği’nden (DKG) oluşur. Bu DKG ile birçok Blockchain ve şirket veri paylaşabilir. Sonuç olarak, bu tarafların büyük bir veri günlüğü tutmasına gerek kalmaz. Ayrıca, bu özellik, tarafın kendi ağlarındaki işlem sürelerini azaltır.

Peki, Origin Trail için “yapay zeka coin” kısmı nereden geliyor? Ağ içinde paylaştığı veriler yapay zeka desteklidir. Basitçe söylemek gerekirse, AI çözümleri doğru veriler sağlamak için DKG’den kolayca yararlanabilir.

Analistler, AI’nın benimsenmesi arttıkça, Origin Trail’in de teknolojisi ile kabul görmesini bekliyor. Yapay zeka coin bazı öne çıkan özellikler şu şekilde:

  • Ana bilgisayarları, likidite sağlayıcıları ve konsensüs sağlayıcıları teşvik etmek.
  • Bilgi “token’leri” oluşturmak ve verileri DKG’ye girmek
  • DKG’den bilgi “token’leri” ve verileri satın almak
  • Yıllık getiri için Origin Trail ağında staking seçenekleri

Cortex (CTXC)

İkinci sıra seçimi Cortex, açık kaynaklı, eşler arası (P2P) merkezi olmayan bir Blockchain’dir. Bu yapay zeka coin, Blockchain ile AI modellerinin Blockchain üzerinde yürütülmesini desteklemeyi hedefliyor. Basitçe söylemek gerekirse, AI modellerini akıllı sözleşmelere entegre eder. Buna karşılık, dApp’ler için AI deneyimini iyileştirmektedir.

Origin Trail gibi, Cortex de AI’nın gelişmesi için bir platform sağlar. Bu nedenle, AI geliştikçe, bu tür destekleyici projelerin benimsenmesi de artacaktır. CTXC ayrıca AI geliştiricilerini modellerini Blockchain üzerinde depolamaya teşvik eder.

Teşviklerin yanı sıra, yapay zeka coin üzerinden başka kullanım durumları da vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Cortex’te wash-trading önleme
  • Biyometrik kimliklerin kanıtlanması
  • AI oracle operatörlerini ve yarışmalarını desteklemek
  • Yapay Zeka Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlara (DAO’lar) katılım
  • Kriptokoin.com olarak Cortex’in diğer öne çıkan özelliklerine bu yazıda yer verdik.

PlatON Network (LAT)

Son sıradaki PlatON Network, gizliliği koruyan bir AI ağıdır. Blockchain ve gizliliği koruyan teknolojinin faydalarını birleştirir. Bununla birlikte PlatON, AI’nın güvenli ve merkezi olmayan olması için bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Ek olarak, PlatON iyi bir Blockchain’in ilkelerine sadık kalır. PlatON, kendi hesaplama algoritmasını kullanarak, hesaplamayı Blockchain dışına çıkarır. Bu nedenle, Blockchain’in yalnızca chain üzerinde işlem doğrulaması yapması gerekir. Genel olarak, Blockchain’in ölçeklenebilirliğini ve hızını artırır. Bu özellikleriyle yenilikçi bir yapay zeka coin sunar.

Yapay zeka coin PlatON, LatticeX Vakfı tarafından kurulmuştur. LatticeX ile PlatON, gelişimine yardımcı olacak güçlü bir ekibe sahip. LatticeX ekibi, gizlilik teknolojilerinde çok bilgilidir. Bunlar, Çok Taraflı Hesaplamayı (MPC) ve Sıfır Bilgi İspatlarını (ZKProofs) içerir. LAT’ın PlatON ağındaki kullanım durumları şunlardır:

  • Aracı değişim ve gas ücretleri.
  • Teşvik
  • Staking ve yönetim

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1