Bu 2 Altcoin Kurucusu Coin Satıyor!

İki altcoin kurucusundan gelen satışlar kripto para piyasasına damga vurmaya devam ediyor. Diğer taraftan bir endişe de söz konusu.

Altcoin kurucusu Do Kwon’dan satış

Geçtiğimiz aylarda Terraform Labs (TFL) ve kurucu ortağı Do Kwon bir hamle yaptı. Bitcoin de dahil olmak üzere altcoin varlıklarını satışa çıkardı. Bu durum kripto dünyasında soru işaretleri yarattı. Raporlar, Do Kwon ile ilişkili iştiraklerin Luna Foundation Guard (LFG) ile bağlantılı Bitcoin satışını başlattığını doğrulamakta. Bu gelişmeyi on-chain veriler de doğruluyor. Buna göre geçen ay Luna Vakfı’nın (LFG) Binance cüzdanından 5.292 BTC bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı.

Terra ve Do Kwon’u çevreleyen durum ilginçliğini koruyor. Ayıca, bu işlemler ve yasal karışıklıkları nedeniyle daha da karmaşık hale geldi. Do Kwon’un Karadağ’da gözaltına alınmasının ardından bu işlemler daha sık gündemde. Özellikle Terraform Labs, yaklaşık 8,7 milyon dolar değerinde 1,8 milyon altcoin Convex Finance (CVX) tokenini içeren bir transfer de gerçekleştirdi. Terraform Labs ve Do Kwon’un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasını yargı yetkisi gerekçesiyle reddetmeye çalışmasıyla yasal savaşlar da yaşanıyor. Mahkeme, emsal kararlara atıfta bulunmasına rağmen bu talebi reddederek yasal süreci uzattı.

Başka bir satış dalgası

Geçtiğimiz hafta, altcoin Curve Finance’i hedef alan hack olayı DeFi dünyasında sismik bir etki yarattı. Olayların üzücü bir şekilde gelişmesiyle, 60 milyon doların üzerinde varlık çalındı. Buna göre bu durum topluluk genelinde şok dalgaları yarattı. Bu hack, altcoin Curve’ün toplam kilitli varlıklarında ani bir düşüşe yol açtı. Varlıklar 3,14 milyar dolardan 1,57 milyar dolara düştü. Diğer taraftan stablecoin crvUSD’nin stabilite oranını da istikrarsızlaştırdı.

Bu Altcoin Mucidine Dava Açıldı: Aldatma İddiaları!

Bu çalkantılar ekosistemde derin yankılar uyandırdı. Diğer taraftan protokolün kurucusu Michael Egorov’u bile etkiledi. Egorov daha önce, 100 milyon dolarlık bir kredi karşılığında o sırada 280 milyon dolar değerinde olan CRV tokenlerini rehin vermişti. Ayrıca önemli miktarda stablecoin temin etmişti. Egorov’un teminat olarak kullandığı CRV’ler tüm dolaşımdaki arzın neredeyse yüzde 47’sini oluşturuyor. Ayrıca böyle bir yüzde endişeye yol açıyor. Altcoin CRV’nin fiyatında hacklenme nedeniyle yaşanan yüzde 30’luk ani düşüş oldu. Ayrıca Egorov’un büyük kredisini tasfiye tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Bu durum kriptokoin.com olarak baktığımız üzere DeFi alanındaki potansiyel ‘siyah kuğu’ olaylarına ilişkin endişeleri artırdı.

Endişeleri gidermek için adım

Egorov, bu zorlukları hafifletmek amacıyla proaktif olarak çıkmazı hafifletecek işlemler başlattı. Tezgah üstü (OTC) işlemlerde 142,6 milyon CRV’yi 30 kurum ve yatırımcıya altcoin CRV başına 0,40 dolardan başarıyla sattı. CRV’nin o anki fiyatının 0,61 dolar olduğunu hatırlatalım.

Curve Finance CRV Pool Image

Sonuç olarak Egorov, borç yükümlülüklerini karşılamak için 57 milyon dolar tahakkuk ettirmeyi başardı. Bununla birlikte, dört farklı platforma yayılmış 270 milyon altcoin CRV teminatına karşılık 48,7 milyon dolar tutarında kalan bir borcu olması dikkat çekici. Bu gelişmeler, özellikle Egorov’un Avustralya’da 40 milyon doların üzerinde değerde iki malikâne satın aldığı yönündeki geçmiş haberleri de yeniden gündeme getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3