Bu 11 Altcoin İçin Son Dakika: Balina Satışı da Var!

Sıcak gelişmelerde Sui ekibi, merkezsiz borsa MovEx ile ansız bir ayrılık kararı aldı. Bu esnada, a16z gibi kurumsal balinalar yüklü altcoin satışlarıyla dikkat çekiyor. Günün öne çıkan gelişmelerine bu yazıdan göz atabilirsiniz.

Bu 11 altcoin projesinden önemli haberler var

Sui ekibi MovEx ile yollarını ayırdı

Sui Foundation, merkezi olmayan borsa MovEx ile ilişkisini sonlandırdı. Karar, MovEx’e tahsis edilen 2,5 milyon SUI’nin sözleşmeye aykırı olarak kullanılmasından kaynaklandı.

MovEx, gelecekteki belirli dönemlerde tokenlerin kilidinin açılmasına izin veren sözleşmeye dayalı bir kilitlemeye tabi olarak, değişim ürünü DeepBook üzerindeki çalışması için Sui’den cari fiyatlarla 1,6 milyon dolar değerinde yaklaşık 2,5 milyon SUI almıştı. Ancak Sui ekibi, MovEx’in üç cüzdana 625.000 SUI’lik üç işlem başlatarak sözleşmeyi ihlal ettiğini söyledi. Ortaklık sözleşmesini fes etti.

Andreessen Horowitz (a16z) borsalara yüklü miktarda MKR gönderiyor

Önemli bir kurumsal transferde a16z, bu hafta ikinci büyük Maker (MKR) transferini gerçekleştirdi. Lookonchain, kurumsal şirketin yeni bir adrese 6.750 MKR transfer ettiğini bildirdi. Bu işlem fiat bazında 8,25 milyon dolar taşıyordu. Rapora göre a16z, söz konusu MKR rezervlerini satmaya hazırlanıyor.

Şirket geçen hafta 12,6 milyon dolar değerinde 12.864 MKR transfer etmişti.

Kurumsal balina Binance’e 37 bin ETH aktardı

Bir diğer işlemde, EmberCN’in raporuna göre, devasa bir kurumsal balina Binance’e 68,8 milyon dolar değerinde ETH aktardı. Balina şu anda 60.301 ETH tutmaya devam ediyor. İlgili fonları Eylül ayında başka bir anonim adresten temin etti. Cüzdanın ETH yatırımcıları şu anda %50’den fazla zarar yazdırıyor. Daha önce OKX ve Houbi’den ETH fiyatı 3.693 dolarken satım alım yapmıştı.

Shiba Inu (SHIB) balinaları, yeni haberleri önceden satın alıyor

Shiba Inu balinaları, son 24 saatte %197 artan büyük işlemler kaydetti. Raporlara göre, altcoin balinalarının işlemlerinde önceki gün %197 artışla 12.54 milyon dolarlık büyük işlem gerçekleşti. IntoTheBlock verilerine göre balinaların ve yatırımcıların pozisyonlarındaki değişimi gösteren büyük yatırımcı net akışları son yedi günde %326 arttı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, balina işlemleri bugün ortaya çıkan Shibarium beta test tarihi ile eşleşiyordu.

Ripple, Karadağ CBDC pilot projesini duyurdu

Ripple’ın CBDC Danışmanı Antony Welfare, ulusal stablecoin projesiyle ilgili olarak Karadağ’da özel bir uzman ekibiyle çalıştıklarını bildirdi. Tweet’e göre, ülkenin merkez bankası CBDC pilot projesi için Ripple ile çalışacak.

Bu arada OKX, rezervlerinde yüklü miktarda XRP bulunduğunu bildirdi. Çarşamba yayınladığı PoR raporunda, 26 Temmuz itibarıyla XRP dahil 11. 3 milyar doların üzerinde altcoin tuttuğunu belirtti.

Cosmos, Agoric Components Library’yi başlattı

Cosmos, “Agoric component library” adlı başka bir özel projenin lansmanını duyurdu. Agoric component library, kullanıcılar için kapsamlı öğreticiler ve kılavuzlarla birlikte topluluk tarafından geliştirilen akıllı sözleşmelerden oluşan bir kitaplıktır. İlgili bileşenler, oylar için on-chain sayaçtan çeşitli özellikler sunan eksiksiz NFT platformuna kadar farklılık gösterir.

Crypto.com, MATIC ve CRO için staking havuzlarını açtı

Kritpo borsası Ctypto.com, MATIC ve CRO ile staking işlemlerini başlattı. Firmaya göre, MATIC ve CRO şu anda staking yapmak için hazır durumda. Bunlara ek olarak, borsa ayrıca Polkadot (DOT), Solana (SOL) ve Ethereum (ETH) içinde staking sunuyor.

Binance, bu altcoin için kaldıraçlı işlemleri başlattı

Yeni bir duyuruda Binance, Arkham (ARKM) için 20x’e kadar kaldıraçlı işlemleri başlattığını bildirdi. ARKM artık USDT çiftinde en fazla 20x’e kadar pozisyon alabiliyor. İşlemler 28 Haziran saat 05:45’ten itibaren aktif olacak.

Astar Network, Astar 2.0’ı başlattı

Polkadot’ta multi-chain çözümler için önde gelen akıllı sözleşme platformu olan Astar Network, Astar 2.0 Vizyonu” nu ortaya çıkardı. Japon pazarında güçlü bir dayanağı olan platform, Web3 teknolojisinin dünya çapında milyarlarca kişi ve kuruluşa ana akım olarak benimsenmesini sağlamayı hedefliyor.

Astar 2.0, Web3’ün tam potansiyelinden yararlanmak için uzun vadeli net bir yönü yansıtan, platformun evriminde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Kurucu Sota Watanabe, platformun dünya çapında milyarlarca insan için Web3’ün kilidini açma taahhüdünü vurguladı. En son güncelleme olan Astar 2. 0, ağın sürdürülebilir uzun vadeli büyümesini sağlamak için token ekonomisinin ve geliştirici araçlarının yenilenmesinden başlayarak çeşitli geliştirmeleri kapsıyor.

Astar 2.0’ın en önemli avantajlarından biri, platformun yerel kriptosu ASTR’nin gelişmiş işlevselliğidir. Kullanıcılar, geliştiriciler ve iş ortakları, enflasyon oranı, gas ücretleri ve dApp’ler için staking ödülleri gibi kritik değişkenlerde yapılan değişikliklerin ödüllerini toplayacaklar. Bu ayarlamalar, ekosistemi optimize etmeyi ve tüm paydaşların daha fazla katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Immunefi, Trail Of Bits, Solana Foundatio, Rekt testini başlatıyor

Immunefi, Trail of Bits, Solana Foundation ve Web3 ekosistemindeki diğer önde gelen oyuncular, sağlam bir güvenlik standardı için güçlerini birleştirdi. Ortak çaba, Web3 projelerinin güvenlik performansını artırmak için tasarlanmış kapsamlı bir temel güvenlik standardı olan “Rekt Testi” ile taçlandırıldı.

Rekt Testi, öncelikle Web3 projelerine yönelik kısa bir ankettir. Ancak projelerin güvenliğini değerlendirmekle ilgilenen herkes tarafından kullanabilmektedir. Amacı, Web3 projelerinin uyması gereken minimum düzeyde bir güvenlik performansı oluşturmak. Aynı zamanda, hem kullanıcılar hem de yatırımcılar için daha güvenli bir ortam sağlamak.

Duyuruya göre Rekt Testi yedi kritik güvenlik gereksinimini kapsıyor:

  1. Sistem Dokümantasyonu ve Rolleri. Bu madde, tüm aktörleri, rollerini ve ayrıcalıklarını belgelemeyi içerir.
  2. Anahtar Yönetimi ve Erişim Kontrolü. Anket, fiziksel adımı içeren sağlam anahtar yönetim sistemlerinin uygulanmasına odaklanır.
  3. Olaya Müdahale ve Kriz Yönetimi. Projelerin, yazılı ve test edilmiş bir olay müdahale planına sahip olması gerekir.
  4. Ekip ve Personel Güvenliği. Çalışanların, özellikle de önemli rollerde bulunanların, özgeçmiş kontrollerinin yapılması ve kesin olarak belirlenmesi, ekip içinde şeffaflığın ve güvenin korunmasına yardımcı olur.
  5. Kod Güvenliği ve Test. En son derleyici ile kod derlemek, sistem için anahtar değişmezleri tanımlamak ve bunları her taahhütte test etmek, kod güvenliği için temel uygulamalardır.
  6. Dış Denetimler ve Güvenlik Açığı Yönetimi. Rekt Testi, dış denetimlerin ve güvenlik açığı açıklama programlarının veya hata ödüllerinin uygulanmasının önemini vurgular.
  7. Saldırı Azaltma ve Kullanıcı Koruması. Projeler, potansiyel güvenlik açıklarını belirlemek ve ele almak için saldırı vektörlerini dikkate almalıdır. Ayrıca, kullanıcıları sistem içinde kasıtsız kötüye kullanımdan korumalıdırlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3