BTC, UNI, ADA, ETH Satan Kurumsal Para Bu Coinleri Aldı!

BTC başta olmak üzere dijital varlık yatırım ürünleri bu hafta 107 milyon dolarlık önemli çıkışlar kaydetti. Buna göre kripto para piyasasında bir değişim yaşanıyor. Kâr elde etme eğilimi ivme kazanıyor. Ayrıca Bitcoin, altcoinler ve daha geniş piyasada mevcut manzarayı şekillendiren önemli gelişmeler var.

BTC başta olmak üzere  çıkışlar ve kâr alma eğilimleri

Dijital varlık yatırımı dünyasında, son haftalarda kâr alma faaliyetlerinde bir artış var. Buna göre bu durum çeşitli yatırım ürünlerinden 107 milyon dolarlık önemli çıkışlara yol açtı. Bu eğilim özellikle 111 milyon dolar tutarında önemli çıkışların yaşandığı BTC etrafında yoğunlaştı. Bu çıkışlar, Mart ayından bu yana Bitcoin’in haftalık bazda en büyük geri çekilişine işaret etti. Diğer taraftan yatırımcı duyarlılığında potansiyel bir değişime işaret ediyor.

Devam eden kâr alma dalgasının ortasında, altcoin aleminde bir iyimserlik ışığı var. BTC, ETH, UNI ve ADA’da çıkışlar var. Diğer taraftan altcoinler iyileşme belirtileri gösteriyor. Özellikle Solana, 9,5 milyon dolar tutarındaki girişlerle öne çıktı. Girişlerdeki bu artış, Mart 2022’den bu yana en önemli haftalık akışı temsil ediyor. Ayrıca geleneksel devlerin ötesinde alternatif dijital varlıklara artan bir ilgi olduğunu gösteriyor.

Yaz sıkıntısının ortasında piyasa manzarası

BTC ve kripto para piyasası şu anda yaz durgunluğunun etkilerini yaşıyor. Yatırım ürünlerindeki haftalık işlem hacimleri, yılbaşından bugüne kadarki ortalamaya kıyasla %36 oranında düştü. Daha geniş kapsamlı borsa içi piyasada ise düşüş daha da belirgin. Buna göre, hacimler yıllık ortalamaya göre %62 oranında azalmış durumda. Alım satım faaliyetlerindeki bu yavaşlama, mevsimsel eğilimleri ve yatırımcıların benimsediği temkinli yaklaşımı yansıtıyor.

Coğrafi olarak, çıkışlar özellikle belirli bölgelerde yoğunlaştı. Almanya ve Kanada, sırasıyla 71 milyon dolar ve 29 milyon dolar ile bu ülkelerdeki borsa yatırım ürünü (ETP) sağlayıcılarından önemli çıkışlar gözlemledi. Ethereum, 6 milyon dolarlık çıkış yaşadı. Ayrıca, geçen hafta 117 milyon dolara ulaşan hem BTC hem de Ethereum’dan toplam çıkışlara katkı sağladı.

BTC

Piyasa dinamiklerinde gezinmek

Kriptokoin.com olarak baktığımızda dijital varlık yatırım ürünleri kâr elde etme stratejilerinin ortasında çıkışlar yaşıyor. Buna göre, kripto para piyasası gelişmeye devam ediyor. BTC için önemli haftalık çıkışlar ile Solana’nın kayda değer girişleri üzerindeki spot ışığı, yatırım çıkarlarının çeşitlenmeye devam ettiğini gösteriyor. Dalgalanmaların ortasında, traderlar ve yatırımcılar hem kısa vadeli eğilimler hem de uzun vadeli büyüme potansiyeli ile piyasa manzarasında geziniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1