Borsa İstanbul Yükseliş Trendini Sürdürüyor

Son bir aylık süreçte yatırımcısına yüzde 10’dan fazla kazandırarak olumlu bir performans sergileyen Borsa İstanbul, yeni güne de yükseliş trendini sürdürerek başladı. Yeni güne 8.000 puan sınırında yüzde 0,73’lük bir artışla 7.964,57 puandan başlayan Borsa İstanbul’da, açılışta herhangi bir kayıp yaşanmadı. Ancak, KONYA, ISMEN, KONTR ve SELEC hisseleri yatay bir seyir izleyerek değer kazanımı en düşük olan hisseler oldu.

Bu sırada BRSAN hissesi yüzde 5,11, ALFAS hissesi yüzde 4,19, KMPUR hissesi yüzde 4,14 ve ASUZU hissesi yüzde 3,04’lük yükselişlerle açılışta yatırımcısına en fazla kazandıran hisse senetleri olarak öne çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda hızla değer kazanan ve halka arzla piyasaya sunulan bazı yeni hisselerin değeri tavan seviyesine kadar çıkarak dikkat çekti. Ancak, bazı hisselerde aşırı hareketlenmeyi kontrol altında tutmak amacıyla tedbir kararı alındı. İzdemir Enerji (IZENR) ve Ofis Yem (OFSYM) gibi hisseler, tedbir getirilen hisselerden sadece birkaçı oldu. Bununla birlikte, Ofis Yem hissesi tedbir kararına rağmen açılışın ardından yine en çok değer kazanan hisse olarak dikkat çekti. OFSYM hisseleri saat 10:10 itibarıyla yüzde 9,96’lık bir artışla tavan seviyesinde bulunuyor.

source site-3