Bloomberg Analistleri, Tahminlerini Güncelledi: Bitcoin Spot ETF Yüzde Kaç Olasılıkla Kabul Edilecek ve Ne Zaman?

Bloomberg analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, Grayscale’in düzenleyici ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’a (SEC) karşı kazandığı yasal zaferin ardından, kurumun bu yıl spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylama olasılığını %65’ten %75’e yükseltti.

Analistler ayrıca spot Bitcoin ETF’lerinin 2024 yılı sonuna kadar piyasaya sürülme şansının %95 olduğunu tahmin ediyor.

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ürününü spot BTC ETF’sine dönüştürmek için 29 Ağustos 2023 tarihinde SEC’e karşı açtığı davayı kazanmıştı. SEC, GBTC’nin bir ETF için yeterli likidite, şeffaflık ve yatırımcı koruması sağlama gibi gereklilikleri karşılamadığını savunuyordu.

Balchunas ve Seyffart, mahkeme kararının “beklentilerin ötesinde” olduğunu ve SEC’e spot Bitcoin ETF’leri için daha fazla başvuruyu reddetmek için “çok az hareket alanı” bıraktığını söyledi. SEC’in son değerlendirme tarihleri, olumsuz halkla ilişkiler ve Hashdex’in spot BTC ETF’si başlatmak için yeni bir yaklaşımıyla karşı karşıya olduğunu belirttiler.

Brezilyalı bir varlık yöneticisi olan Hashdex, doğrudan borsalarda alıp satmak yerine, temel varlık olan BTC’leri tutmak için üçüncü taraf bir kripto para saklama kuruluşu kullanacak bir spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4