Blockchain Tabanlı Kredi Platformuna Milyonlarca Dolarlık Yatırım!

Blockchain tabanlı kredi platformlarından Maple Finance (MPL), yatırım turundan 5 milyon dolar finansman topladı.

Maple Finance 22 Ağustos tarihinde yayınladığı bir açıklamada, kripto hedge fonu BlockTower Capital ve Web3 girişim sermayesi şirketi Tioga Capita liderliğinde yürüttüğü bir yatırım turunda 5 milyon dolar finansmana eriştiğini bildirdi.

Tura girişim sermayesi şirketleri Cherry Ventures, The Spartan Group, GSR Ventures ve Veris Ventures’in katılım sağladığı belirtildi. Maple Finance, odağını Asya’daki fırsatlara çevirdiğini ifade etti.

Maple Finance CEO’su Sidney Powell, konu hakkındaki düşüncelerini şu ifadelerle açıkladı:

Bu finansman turu, Maple için kapsamlı büyüme planının bir parçası olarak APAC (Asya-Pasifik) bölgesine stratejik bir genişleme başlattığımız için dönüşümümüzde oldukça önemli bir anı temsil ediyor.

Powell bunun yanı sıra şirketin kendini ölçeklendirmeye ve APAC’taki Singapur, Japonya, Hong Kong ve Güney Kore‘de regülasyonlarla uyumlu borçlanmaya olanak tanıyan ve bu faaliyetlerin benimsenmesini sağlayacak ortaklıklar kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca şirketin Mayıs 2021‘den bu yana 2 milyar doların üzerinde kredi kullandırdığı Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) blockchainleri üzerindeki 15 havuzda, 1.500 borç verene, 87 borç alana ve 8 havuz delegesine hizmet ettiği belirtildi.

CoinGecko verilerine göre MPL, yatırım haberinin açıklanması ile birlikte 5 dolar seviyesinden yazım fiyatı olan 4,91 dolar seviyesine düşerek %1,8 değer kaybetti. MPL, son 30 gün içerisinde %12,2 düşüş yaşadı.

source site-9