Bitcoin’in Kaderini Değiştirecek Olay: Piyasaya Giriş İçin Doğru Zaman Geldi Mi? 

Kripto piyasasına giriş yapmak karmaşık ve riskli bir süreç olabilir, çünkü kripto varlıklarının fiyatları oldukça volatil ve öngörülemeyebilir. Özellikle son dönemde Bitcoin fiyatında kafaları karıştıran bir yön belirsizliği mevcut. Bu bağlamda popüler bir analist piyasaya yeniden giriş stratejisini takipçileriyle paylaştı.

Piyasanın DonAlt takma adıyla tanıdığı analist, ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanma veya reddedilme sürecinin kripto piyasasına yeni bir döneme işaret edebileceğini belirtti. Onay durumunda, geleneksel finansal piyasalardan gelen yatırımcıların kripto para piyasalarına daha kolay erişim sağlayabileceği ve bu durumun Bitcoin’in değerini olumlu yönde etkileyebileceği öne sürülüyor. ETF’nin onaylanması aynı zamanda Bitcoin’in daha fazla kurumsal ilgi görmesine ve genel kabul görmesine katkıda bulunabilir.

Öte yandan, ETF başvurusunun reddedilmesi durumunda ise kısa vadeli bir düşüş eğiliminin yaşanabileceği düşünülüyor. DonAlt, böyle bir senaryonun piyasalarda geçici bir belirsizliğe neden olabileceğini ve yatırımcıların tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor:

“Eğer bir ETF alırsak, son zamanlardaki zayıflık göz önüne alındığında 32.000 – 35.000 dolara çıkma şansımız var. Bu, kriptoya özgü bir zayıflıktır ve insanlar satış yapmaya çok isteklidir ve eğer ETF onaylanırsa insanlar yeniden 32.000 dolar, 34.000 dolar, 35.000 dolardan satışa başlayabilirler.

Eğer [spot Bitcoin ETF] reddedilirse, sanırım 20.000 dolar, 19.000 dolar seviyelerine çekiliriz…

Ben de bunu takip ediyorum: ETF reddedildi, 19.400 dolardan satın almaya bakın. ETF onaylandı, haber geldikten sonra mümkün olan en kısa sürede satın almaya ve 32.000 – 35.000 dolarda satmaya çalışın.” 

Analiste göre, eğer Bitcoin iyi haberler üzerine kar alma seviyelerini geçerse, BTC’nin düzeltme yapması ve yeniden giriş fırsatları sunması da muhtemel.

“Diyelim ki toparlandık ve 35.000 dolara kadar ralli yaptık, bu durumda satsam ve dikey yönde gitse bile, bunu bir geri çekilmeyle yeniden test edebiliriz ve sonra piyasaya giriş yapabilirim. 

Ve eğer kripto paranın son zamanlarda yaptığını yaparsa, iyi haberlerde yükselir ve kimsenin satın almadığı fark edilirse, bu aralığa (yaklaşık 25.000 – 32.000 dolar) geri dönebilir ve biraz daha fazla bu aralıkta kalabilir.” 

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8