Bitcoin’i Riskli Bulan Singapur’dan Yeni Stablecoin Hamlesi Geldi!

Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin perakende yatırımcılar için uygun olmadığını ve riskli olduğunu düşünen Singapur, kriptoya karşı sert bir tutum sergiliyor.

Bu noktada kriptoya yönelik yeni kurallar getirmeyi planlayan Singapur, yatırımcıları için kripto ticareti risklerini azaltmak ve stablecoinleri desteklemek için çalışmalarına devam ediyor.

Bu noktada Singapur Para Otoritesi (MAS) bugün yaptığı açıklamada stablecoinler için yeni kuralların kesinleştiğini söyledi.

Stablecoinler için getirilen yeni düzenleyici çerçevenin ülkede düzenlenen stablecoinler için yüksek derecede değer istikrarı sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Stablecoinler için geçtiğimiz Ekim ayında bir kamuoyu istişaresi başlatan MAS, kamuoyundan gelen görüşlerin de bu çerçevede göz önüne alındığını söyledi.

“Singapur Para Otoritesi bugün, Singapur’da düzenlenen stablecoin’ler için yüksek derecede değer istikrarı sağlamayı amaçlayan yeni bir düzenleyici çerçevenin özelliklerini duyurdu.

Stablecoinler, bir veya daha fazla belirli fiat para birimine karşı sabit bir değeri korumak için tasarlanmış dijital ödeme belirteçleridir.

Bu noktada stablecoinler ancak iyi bir şekilde düzenlendiğinde, değer istikrarını korur ve dijital varlıkların zincir üzerinde alım satımı dahil olmak üzere inovasyonu desteklemek için güvenilir bir değişim aracı olarak hizmet edebilir.

MAS’ın stablecoin düzenleme çerçevesi, Singapur’da ihraç edilen Singapur Doları veya herhangi bir G10 para birimine sabitlenmiş tek para birimindeki stablecoinler (SCS) için geçerli olacaktır.”

Stablecoinlerin değer istikrarı, sermaye eşdeğerde itfa yeteneği ve açıklayıcı olma gibi temel özelliklere sahip olması gerektiğini belirten MAS, kayıt için bu özelliklere sahip stablecoinleri ihraç edenlerin MAS’a başvurabileceğini ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4