Bitcoin’de FED Kararı Beklenirken Wall Street Analistleri Beklentilerini Açıkladı!

Bitcoin ve altcoinlerde bugün FED’in faiz kararı beklenirken, genel olarak beklenti 25 baz puanlık artışın yapılması yönünde birleşiyor.

BTC gibi riskli varlıklar için FED‘in faiz karar metnindeki ifadeler belirleyici olacakken bazı analistler faiz kararı sonrası Bitcoin için olası senaryoları değerlendirdi.

Coindesk’in haberine göre, Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) altında gerçekleşecek bir kırılmanın, BTC için 25.200 dolar seviyelerini tekrar gündeme getireceğini söyledi.

Stockton müşterilere yazdığı bir notta şu ifadeleri kullandı:

“50 günlük SMA’nın (yaklaşık 29.000 dolar civarında) altında gerçekleşecek bir kırılma ve art arda iki günlük kapanış, Bitcoin için aşağı yönlü riski tekrar 25.200 dolara çekebilir.

Bu seviyenin altındaki kırılım, odağı 25.200 dolarlık uzun vadeli desteğe kaydırırken BTC’de daha derin kayıplar yaşanabilir.”

Stockton dışında FxPro’nun kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich de Bitcoin hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Piyasanın FED gibi büyük merkez bankalarının faiz kararları öncesinde bir denge bulmuş gibi göründüğünü belirten Kuptsikevich, daha derin düşüş risklerinin de devam ettiği konusunda uyardı.

“Piyasa, bu hafta sonunda üç büyük merkez bankasının (FED, ECB ve Bank of Japan) alacağı kararları beklerken geçici dengesini buldu.

Faiz kararları ve yorumları muhtemelen önümüzdeki haftalardaki piyasadaki eğilimi belirleyecek.

Ayı baskısı yoğunlaşırsa yani Bitcoin’de 50 günlük SMA’nın altında bir kırılma gerçekleşirse, bir sonraki önemli destek seviyesi, Kasım düşüklerinden ve 200 haftalık hareketli ortalamadan yükselen kanalın alt sınırı olan 27.000 dolar olacaktır.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4