Bitcoin’de (BTC) Güncel Görünüm Ne? Önemli Seviyeler ve Dikkat Çeken Detaylar

CryptoQuant’ın verilerine göre, Bitcoin fiyatı son 24 saattir 25.800 ila 26.000 Dolar arasında dar bir aralıkta dalgalanıyor. Lider kripto para biriminin cansız performansı, kısa vadeli sahiplerin karlılığını ölçen bir piyasa göstergesi tarafından yansıtıldı.

Bitcoin Dar bir Bantta Hareket Ediyor

Kısa Vadeli Tutucu Harcanan Çıktı Kâr Oranı (STH-SOPR), satılan fiyatın 155 günden daha kısa süredir tutulan coinlerle yapılan Bitcoin işlemleri için ödenen fiyata oranını izleyen bir zincir içi metriktir.

1’in üzerindeki bir değer, kısa vadeli sahiplerin kârla satış yaptığı anlamına gelirken, 1’in altındaki bir değer zararla satış yaptıkları anlamına gelir.

CryptoQuant Analisti Adam Mourad’a göre, STH-SOPR, bitcoin fiyatının 30.000 dolardan 26.000 doların altına düşmesinin ardından, son iki hafta içinde 1’den 0,9809’a geriledi.

Bu da birçok kısa vadeli yatırımcının panikle Bitcoin ’lerini satarak fiyat üzerindeki aşağı yönlü baskıya katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Analist bu davranışın, kendi kendini güçlendiren bir fiyat düşüşü döngüsüne yol açabilir,” dedi

Analist ayrıca STH-SOPR’nin, genel olarak 1 seviyesinde sabit kaldığını ifade etti. Analist, “Bu gelişme, kısa vadeli sahiplerin Bitcoin ’lerini kâr etmeden ya da zarar etmeden, yani başa baş noktasında çıkmalarına olanak tanıyan bir fiyattan sattıklarını gösteriyor,” diye ekledi.

Bitcoin grafiğine bakıldığı zaman önemli destek seviyesinin 25150 dolar olduğu görülüyor. Özellikle bu seviyenin kırılması aşağı yönlü baskıyı iyice artırabilir.

Direnç noktası olarak ise 26350 dolar seviyeleri bu aşamada önemli.

Bitcoin günlük grafik

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4