Bitcoin ve Bunları Alıyorum! Ünlü Yazar Konuştu

BRICS zirvesi yaklaşıyor. ‘Zengin Baba Yoksul Baba’ kitabının ünlü yazarı Robert Kiyosaki ise Bitcoin hakkında konuşuyor. Bitcoin’i (BTC) uygulanabilir bir alternatif olarak övüyor. Diğer taraftan, ABD doları için kötümser bakış açısını bir kez daha dile getiriyor.

Gerçek para sahte paraya karşı

Kiyosaki, eğitim platformu kurucularıyla yakın zamanda gerçekleştirdiği bir podcast bölümünde, ABD dolarının değer kaybını yorumluyor. Ayrıca Bitcoin BTC’nin günümüzün finansal ortamındaki önemli rolünü tartışıyor. Kiyosaki, finansal bilgi eksikliğinin zenginleri fakirlerden ayırdığını vurguluyor. Ayrıca “en büyük sahte şeyin ABD doları olduğunu” belirtiyor.

Bitcoin BTC’ye karşı başlangıçtaki isteksizliğini itiraf ederken, şu anda 60 BTC’ye sahip olduğunu vurguluyor. Diğer taraftan 6.000 dolar fiyatındayken daha fazla satın almadığı için pişman olduğunu söylüyor.

Bitcoin: suç parasına karşı en büyük korunma

Kiyosaki’ye göre kripto paralar, özellikle de Bitcoin, “suç parasına karşı en büyük koruma” işlevi görüyor. Kiyosaki, 22 Ağustos’ta Johannesburg’da yapılacak bir sonraki BRICS toplantısı sırasında gerçekleşeceğine inandığı önemli değişiklikler ışığında bunun önemini vurguluyor. BRICS ülkelerinin Suudi Arabistan, Meksika ve Japonya ile birlikte altınla desteklenen bir kripto para birimini destekleyebileceğini öne sürüyor. Diğer taraftan, bu hareketin potansiyel olarak ABD dolarının düşüşüne yol açacağını öngörüyor.

Yatırım Efsanesinden Dev Çöküş Uyarısı: BTC ve Bunları Alıyorum!

Kiyosaki BRICS zirvesine ilişkin beklentilerini dile getiriyor. Buna göre bu zirvenin dünya çapında “dolarsızlaşmanın” başlangıcı olacağını öngörüyor. Aralarında Fransa’nın da bulunduğu 41 ülkenin ABD’nin itibari para birimine karşı bir araya gelebileceğini söylüyor. Bunu takip eden finansal kargaşadan korunmak için ne yapmak gerektiğine de işaret ediyor. Buna göre Bitcoin, altın, gümüş ve merkezi olmayan finans varlıklarına yatırım yapmak gerektiği düşüncesinde.

Bitcoin’in kriz zamanlarındaki rolü

‘Zengin Baba Yoksul Baba’ yazarı Bitcoin’i, ABD’de arttığına inandığı hükümet yolsuzluğu ve beceriksizliğine karşı en iyi sigorta olarak görüyor. ABD Doları’nın küresel rezerv para statüsü azaldıkça, Kiyosaki bir “acil iniş” ve “ekonomik tsunami” öngörüyor. Bitcoin’in 2024’te ABD dolarının çöküşü ve ABD’ye geri dönüşle birlikte 120.000 dolara ulaşacağını belirtiyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Robert Kiyosaki’nin USD’nin çöküşüne olan güçlü inancı söz konusu. Ayrıca Bitcoin’i yankılanan bir şekilde desteklemesi, ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma olarak kripto paralara artan ilginin altını çiziyor. Dünya yaklaşan BRICS zirvesinin sonuçlarını bekliyor. Buna göre, küresel finansal manzaranın önemli değişikliklere uğrama ihtimali var. Ayrıca bu durum yatırımcıları koruma ve potansiyel kazançlar için Bitcoin gibi dijital varlıklara sığınmaya teşvik ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2