Bitcoin ve Bunlardan Alın!

Beş ünlü milyarder Bitcoin ve kripto para birimleri için önemli açıklamalar yaptılar. Söyledikleri bir anlamda yol gösterici mahiyette. Detaylara bakalım.

Robert Kiyosaki’den Bitcoin tercihi

Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki önemli açıklamalar yapıyor. Buna göre, Wall Street Journal’ın ABD ekonomisinin güçlü olduğunu iddia eden haberine katılmıyor. Kiyosaki, borsadaki yükselişin esas olarak borç tavanının yakın zamanda artırılmasından kaynaklandığı düşüncesinde. Diğer taraftan Amerika’nın borcunun arttığını ve sonuç olarak borsanın yükseldiğini öne sürüyor. Kiyosaki, servet tutmak için varlık olarak altın, gümüş ve Bitcoin’i tercih ediyor.

Kiyosaki, dolar öleceği düşüncesinde. Buna göre trilyonlarca doların ABD’ye geri akmasına ve yüksek enflasyonun tetiklenmesine neden olacağına dair endişelerini dile getiriyor. Bu görünüme dayanarak Bitcoin fiyatı tahmini de yapıyor. Buna göre BTC’nin 2024 yılı sonunda 120.000 dolara, 2025 yılı sonunda ise 500.000 dolara ulaşacağına inanıyor.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’dan genç yatırımcılara Bitcoin tavsiyesi

Mike Novogratz, risk toleransı daha yüksek olan genç yatırımcıların ne yapmaları gerektiğini söylüyor. Alibaba hisseleri, gümüş, altın, Bitcoin ve Ethereum gibi varlıkları satın almaya odaklanmalarını öneriyor. Novogratz, yapay zeka endüstrisini saran heyecan nedeniyle bu varlıklardan faydalanılabileceği fikrinde.

Risk toleransı daha düşük olan yatırımcılar için Novogratz, portföylerinin %30’unu daha riskli varlıklara, %70’ini ise tahvillere ve endeks fonu gibi ürünlere ayırmalarını öneriyor. Novogratz’ın uzun zamandır Bitcoin ve kripto paraların savunucusu olduğunu belirtelim.

Tim Draper yaklaşımını açıkladı

Amerikalı risk sermayesi yatırımcısı ve Bitcoin’e sadık bir inanan olan Tim Draper, Bitcoin fiyatının 250.000 dolara ulaşacağına dair uzun vadeli tahminini yineledi. Draper, Bitcoin’in daha iyi ve daha güvenli bir teknoloji olduğunu vurguluyor. Ayrıca eninde sonunda dünyanın onun değerini anlayacağını belirtiyor. Diğer taraftan Bitcoin’in büyüme yörüngesini internetinkiyle karşılaştırdı.

Kripto Para Milyarderi Coin Tutun

Draper, Bitcoin’in de internet gibi benzer bir yol izlediğini düşünüyor. Buna göre dünyanın finans ortamının ayrılmaz bir parçası haline geleceğine inanıyor. Ayrıca, para birimleri ve ticaretteki mevcut dönüşümü kendi yaşamındaki en heyecan verici gelişmelerden biri olarak görüyor. Draper, geleneksel bankacılık ücretleri ve kredi kartı masraflarından kaçınma avantajlarına vurgu yapıyor. Bu nedenle traderların giderek daha fazla benimsediği Bitcoin’in bir ödeme şekli olarak küresel kabulünün de altını çizdi.

Jihan Wu, yeni adımını atıyor

Jihan Wu, Bhutan’daki madencilik sektörüne yatırım yapmayı amaçlayan Bitdeer Yeşil Bitcoin Fonu’nu başlatıyor. Fon, Bhutan’ın yatırım departmanı tarafından denetlenecek. Wu ayrıca saniyede 20 exahash hedeflenen hash gücüyle 600 megawatt enerji üretmeyi planlıyor. Fonun süresi 6 yıl olacak ve katılım için gereken minimum yatırım 5 milyon dolar.

Bitcoin İçin Gelen Volatilite ve Potansiyel Bir Pompa!

Proje ilk aşamada 80 milyon dolar toplamayı hedefliyor. Jihan Wu daha önce Bhutan’da önemli Bitcoin madencilik tesisleri işletmişti. Ayrıca Bitmain’den ayrılmadan önce Çin’in kripto para birimleri ve madencilik üzerindeki yasağını alenen eleştirmişti.

Michael Saylor altının dijital halefini açıkladı

Michael Saylor, Bitcoin’in altına kıyasla daha üstün niteliklere sahip olduğu düşüncesinde. Bitcoin’i altının dijital halefi olarak görüyor. Ayrıca sonunda değersiz hale geleceğine inandığı altından daha hızlı değer kazanacağını iddia ediyor. Saylor’un şirketi MicroStrategy, Ağustos 2020’den bu yana düzenli olarak Bitcoin satın alıyor. Diğer taraftan kripto para biriminin önemli fiyat artışı nedeniyle yatırımlarının karşılığını da alıyor.

Saylor, kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin ile hisse senetleri, altın, gümüş, itibari para birimleri ve tahviller gibi geleneksel varlıklar arasındaki önemli fiyat performansı farkının altını çiziyor. Bitcoin’i başarılı bir enflasyondan korunma ve değer saklama aracı olarak görüyor. Saylor, sınırlı arzı ve merkezi olmayan blockchain ağını kendisini yatırım yapmaya çeken temel faktörler olarak gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2