Bitcoin Madencilerinin Satışlarıyla BTC Fiyatı Arasında Yüksek Korelasyon Tespit Edildi: Analistler Açıklıyor

Kripto para analiz firması CryptoQuant tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre, Bitcoin madencilerinin satış davranışları, coinin kısa vadeli fiyat hareketi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Paylaşılan analiz, Madencilerden Borsaya Akış metriği ile Bitcoin’in piyasa fiyatındaki dalgalanmalar arasında bir korelasyon olduğunu gösterdi.

Madencilerden Borsaya Akış metriği, madencilerden spot borsalarına aktarılan coinlerin hacmini ölçerek ödüllerini nakde çevirmek isteyen madencilerin potansiyel satış baskısını gösteriyor. Yapılan analizde bu metriğe 14 günlük hareketli ortalama uygulandı ve Bitcoin’in son birkaç aydaki fiyat değişimleriyle karşılaştırıldı.

Grafik, ister büyük ister küçük olsun, fiyat düşüşlerinin sürekli olarak madencilerin Bitcoin varlıklarını spot borsalara aktarmaya başladığı durumlarla çakıştığını ortaya koydu.

Ancak son zamanlarda kayda değer bir gelişme yaşandı ve Bitcoin’in fiyatının Ağustos ayında yeniden 30 bin dolar seviyesine dokunmasıyla eş zamanlı olarak metrikte önemli bir artış yaşandı.

İlginç bir şekilde, madenci faaliyetlerindeki bu artış önemli bir fiyat gerilemesine katkıda bulunarak Bitcoin’in değerini 25 bin dolar eşiğine kadar yeniden düşürdü. Bunun ardından metrik belirgin bir düşüş yaşayarak yılın en düşük seviyesine indi.

Yine de analistlere göre, bu metrikte hafif bir toparlanma olduğuna dair işaretler var ve bu da önümüzdeki günlerde madenci faaliyetlerinin tekrar canlanabileceğine işaret ediyor. Analistler, kullanıcıların madencilerin davranışlarını dikkatle takip etmeleri ve artan ya da azalan satış faaliyetlerine karşı tetikte olmalarının akıllıca olacağını söyledi.

BTC fiyatı ile madencilerin satışları arasındaki korelasyonu gösteren grafik.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4