Bitcoin Fiyatı Nereye Gidiyor? İzlenecek Seviyeler Neler?

Bitcoin fiyatı hala 28.000 dolar seviyesinde “ağır desteğe” sahip. Ayrıca, Bitcoin’in daha derin bir geri çekilmeden kaçınabileceğine dair güven hala yerinde. Peki, hangi Bitcoin destek seviyelerini izlemek gerekiyor?

Bitcoin fiyatı iki ayın en düşük seviyesine geriledi

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin bu hafta daha fazla kayıptan kaçınmak için mücadele ediyor. Çünkü, uzatılmış bir yatay işlem döneminin bir çöküşle sonuçlanma riski hala var. Ayrıca Bitcoin fiyatı, uzun süredir 30.000 dolar üzerindeki dirençle kısıtlı durumda. Son verilere göre, BTC fiyat hareketi giderek daha istikrarsız görünüyor.

En son Fed tutanakları, Bitcoin ayılarının oyununu keskinleştirmeye hizmet etti. Alıcı tarafının ilgisinde azalma oldu. Böylece, BTC’yi 28.300 dolara yakın iki ayın en düşük seviyesine gönderdi. Şimdi, traderlar ve analistler, yılın başından bu yana görülmeyen seviyeler de dahil olmak üzere daha fazla destek testine hazırlanıyor.

Bitcoin fiyatı 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Klasik Bitcoin ayı piyasası yaşam çizgisi haritaya geri döndü

28,000 dolara yaklaşan zirve, Bitcoin piyasası gözlemcileri için uzun vadeli ana trend çizgilerini tekrar odak noktasına yerleştirdi. Bunlar arasında kripto analiz firması CryptoSlate’in araştırma ve veri analisti James Straten de yer alıyor. Ona göre hem 200 günlük hem de 200 haftalık basit hareketli ortalamalar (SMA’lar) boğalar için kumdaki çizgiler.

200 haftalık SMA, aşağı yönlü Bitcoin fiyat baskısı dönemlerinde klasik bir destek hattı. Ayrıca, kaybedilmesi Bitcoin ayı piyasalarının çukurunu karakterize eden bir olgu. Ancak 2022 yılı, Bitcoin’in 200 haftalık SMA’nın altında en uzun süre kaldığı dönem oldu. Bu ay yapılan analizler, kilit trend çizgisini korumanın önümüzdeki ay BTC fiyat performansının “tam boğaya” dönmesini sağlayan bir faktör olacağını ortaya koyuyor.

Bitcoin fiyatı
200 SMA ile BTC 1 haftalık grafik. Kaynak TradingView

Trend çizgisi kümesi 27.000 doların üzerinde gizleniyor!

Mevcut Bitcoin spot fiyat aralığının önemi, destek trend çizgileri perspektifinden bakıldığında ortaya çıkıyor. Basit (SMA’lar) ve üstel (EMA’lar) hareketli ortalamalar dahil olmak üzere çeşitli trend çizgileri şu anda 27.000 ila 28.600 dolar arasında bir küme oluşturuyor.

Kısa vadeli 100 günlük SMA şu anda 17 Ağustos günlük mumunun bir parçası olarak destek olarak test ediliyor.

Bitcoin fiyatı için 28.000 dolar hala “ağır” bir destek

Bu arada, psikolojik temel olarak, 28.000 dolar piyasanın gözünde sağlam bir şekilde durmaya devam ediyor. Popüler trader CryptoCon’a göre, daha düşük seviyelerde önemli bir çöküş için endişelenmeye gerek yok. Ayrıca, diğer “yükseliş destekleri” de muhtemelen Bitcoin ayılarına karşı dayanacak. Bu bağlamda trader şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin 700 dolar düştü ve ayılar coşku içinde. Bu arada, sağlıklı yükseliş destekleri tamamen sağlam. 28.000 dolar tüm zaman dilimlerinde ağır destek olmaya devam ediyor. Bu yükseliş destekleri dayanacak mı? Ben öyle düşünüyorum!

Bitcoin fiyatı
Bitcoin fiyatı açıklamalı grafik. Kaynak: CryptoCon

CryptoCon, tahminini piyasanın son döngünün 20.000 dolarlık zirvesine doğru bir boğa koşusu için zemin hazırladığı 2015-2016 yıllarında Bitcoin fiyatıyla mevcut bir karşılaştırma üzerine inşa ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2