Bitcoin Fiyatı Bu Olayla Düştü! İşte Sıradaki Seviyeler

Bitcoin fiyatı, bugün süresi dolacak Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin acı noktası 29.000 dolara epey yaklaştı. 28 Temmuz’un piyasa düzeltmesi, FOMC duyurusunu takip eden saatlerde baş gösterdi.

Bitcoin fiyatı bugün neden düşüyor?

Cuma günü, kripto para piyasasının toplam değeri %1’lik küçük bir düşüş yaşadı. Şu anda yaklaşık 1,8 trilyon dolar hacmi taşıyor. Bu düşüş, FOMC duyurusunu takip eden Bitcoin’deki son kazanımları ortadan kaldırdı. Böylece boğaları ve ayıları 29.1 bin dolar civarındaki kritik destek/direnç seviyesi için rekabet etmeye bıraktı.

Santiment tarafından sağlanan on-chain veriler, son 24 saat içinde borsalardaki Bitcoin arzında 10 binlik önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Arzdaki bu tür bir artış, genellikle ayıları boğalara karşı olumlu bir konuma getiren bir düşüş sinyali olarak görülmektedir. Popüler analistler ise hareketli bir hafta sonu yaşayacağımızı önceden haber veriyor.

Michaël van de Poppe, iyimser bir görünüm paylaştı

Twitter’da popüler olan kripto analisti ve trader, Bitcoin fiyatının hafta sonu klasik bir hareket görebileceğine dair iyimserliğini dile getirdi. Bu senaryo, destek seviyesinin 28,300 dolardan potansiyel olarak yeniden test edilmesini ve ardından 31.000 dolara doğru bir toparlanmayı içeriyor

Ancak analist, ayıların potansiyel olarak Bitcoin’in fiyatını 27.1 bin dolara düşürebileceği konusunda da uyardı. Bu düşüş altcoin’lerin yükselmesi için biraz nefes alma alanı sağlayacak. Ayrıca, piyasa genelinde senkronize bir ivme olasılığı var. Bu da bir kripto kapitülasyon olayını gündeme getiriyor.

Bitcoin fiyatı ayı formasyonuna ilerliyor

BTC fiyatı şu anda 29.300 dolarlık direnç seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele ediyor. Ek bir satış baskısı, 28.880 dolar destek bölgesi için ayılara güç sağlayacak.

BTC ayrıca gün içinde 29.200 dolarlık direnç bölgesinin üzerinde kısa vadeli bir toparlanma dalgası denedi. 29.300 dolarlık direnç bölgesinin üzerine çıkmayı başardı ancak yükselişler sınırlı kaldı. Fiyat şu anda 29.300 dolar ve 100 saatlik SMA’nın altında işlem görüyor. Anlık direnç 29.300 dolar seviyesine ve 100 saatlik SMA’ya yakın. İlk büyük direnç hala 29.600 dolar seviyesinin yakınında.

Yukarı yönde, bir sonraki ana direnç, 29.800 dolar seviyesine veya 30.334 dolardan 28.880 dolara yükselen dalganın %61,8 Fib geri çekilme seviyesine yakın. Bunun üzerinde fiyat 30.000 dolar direnç bölgesine doğru yükselebilir. Bir sonraki büyük direnç 30.400 dolar seviyesinin yakınında.

Hafta sonu keskin bir düşüş görebilir miyiz?

Bitcoin 29.300 dolarlık direnci aşamazsa ayılar muhtemelen daha düşük seviyeler için devreye girecek. Aşağı yönlü kritik destek 29.000 dolar seviyesinin yakınında. Bir sonraki büyük destek, fiyatın daha düşük ivme kazanabileceği 28.880 dolar seviyesinde. Bundan sonra sırada 28.200 dolar desteği var. Aşırı bir ayı durumu, kısa vadede 27.700 dolar seviyesine doğru keskin bir düşüş ortaya çıkarak. Kriptokoin.com analizlerinde yer verdiğimiz, bugün süresi dolacak 2.08 milyar dolarlık BTC opsiyon sözleşmesi volatiliteyi artırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1