Bitcoin FED’i Bekliyor! Beklenti Ne? İşte JP Morgan’ın FED Senaryoları!

Kasım 2021’den itibaren faiz artırımlarına devam eden FED, döngünün sonuna yaklaşırken faiz kararlarının piyasalar üzerindeki etkisi artıyor.

FED Haziran ayında faiz artırım yapmamış ve verilere bağlı kalarak para politikasını belirlemeye devam edeceğini ifade etmiş, yıl içerisinde iki faiz artırımının daha yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

Bugün FED, TSİ 21:00’de (18:00 UTC) merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. TSİ 21:30’da da FED Başkanı Jerome Powell’ın sözlü yönlendirmesi takip edilecek.

Piyasa 25 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakarken, karar metnindeki ifadeler piyasaların yönü için belirleyici olacak.

FED’in 25 baz puanlık faiz artışı sonrası enflasyondaki %2’lik hedefe ulaşma konusundaki kararlılığın vurgulanması ve faiz artışlarının verilere göre toplantıdan toplantıya belirleneceğinin vurgulanması bekleniyor.

JP Morgan analistleri FED’in 25 baz puanlık faiz artışı kararının fiyatlandığını ve sonraki toplantıda bir duraklama olabileceği sinyali görünürse S&P 500 ve hisse senedi piyasalarının bu kararla birlikte yükselebileceğini düşünüyor.

Analistler 25 baz puanlık artışla birlikte faiz artışlarının devamına ilişkin sinyal verilirse bunun hisse senetlerinde %1’lik bir geri çekilmeyi tetikleyebileceğini öngörüyor.

Bu toplantıda faiz artışı yapılmaması %1’lik düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Haziran ayında enflasyon verilerinin beklentinin altında ve %3 olarak açıklanması enflasyondaki soğumanın en büyük göstergesi.

İş gücü piyasasındaki verilerin istenilen seviyede olmaması FED’in enflasyonun tekrar yükseleceği konusundaki endişelerini korumasına neden oluyor.

FED daha önceki toplantılarında faiz artışlarının etkilerinin bir zamana yayılarak görüleceğini ifade etmişti. BU bağlamda bundan sonraki süreçte artır ve duraklat senaryosunun uygulanmasının daha yüksek olduğu değerlendiriliyor.

Analistler işgücü piyasasında istenilen soğuma görülmeden 2024’ün erken dönemlerinde faiz indirimi beklemiyor.

Bitcoin (BTC) ve riskli varlıklar için FED’in faiz karar metnindeki ifadeler belirleyici olacak.

Metnin değişip değişmedi FED’in faiz kararındaki önemli noktalar ve Powell’ın açıklamalarını anlık olarak twitterdan yayınlayacağız. Takip etmeyi unutmayın.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5