Bitcoin ETF’leri Onaylanacak Mı: Bloomberg Analistleri Tahminleri Yükseltti!

Bloomberg analistleri, federal menkul kıymetler düzenleyicisine karşı yakın zamanda kazanılan Grayscale zaferinin ardından, 2023 yılı sonuna kadar onaylanmış bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) olasılığını yükseltti.

Kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, 30 Ağustos’ta X’te (Twitter) yaptığı bir paylaşımda, Amerika Birleşik Devletleri Temyiz Mahkemesi’nin son davada oybirliği ve kararlılıkla karar vermesi nedeniyle şansı daha önceki %65’ten %75’e yükselttiklerini söyledi.

Bloomberg analistleri James Seyffart ve Elliot Stein 30 Ağustos tarihli ayrı bir notta, “Yargıçlar SEC’in argümanlarını oybirliğiyle reddetti ve SEC son tarihlerle karşı karşıya olduğu için daha fazla reddi haklı çıkarmak için mücadele edecek,” diye ekledi.

Seyffart, X’teki paylaşımında, spot Bitcoin ETF onaylarının 2024’ün 4. çeyreğine kadar büyük olasılıkla “tamamlanmış bir anlaşma” olacağını ekledi ve onay oranlarının o zamana kadar %95’e fırladığını tahmin etti.

Balchunas, son yasal ve halkla ilişkiler kaybı göz önüne alındığında, SEC tarafından yapılacak bir reddin “siyasi olarak savunulamaz” olacağını da sözlerine ekledi.

Önümüzdeki beş gün içinde, Bitwise, BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco, Wisdomtree ve Valkyrie tarafından yapılan yedi Bitcoin spot ETF başvurusunun SEC tarafından “ilk son tarih” kararı verilmesi bekleniyor.

Balchunas, SEC’in bu yaklaşan Bitcoin spot ETF başvurularını ertelemesi halinde “şaşırmayacağını” söyledi.


source site-8