Bitcoin Düşmanı Peter Schiff, Grayscale’in SEC Karşısındaki Zaferiyle İlgili İlk Yorumunu Yaptı: “BTC Fiyatını Düşürebilir”

Bitcoin (BTC) karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ekonomist Peter Schiff, Grayscale’in Bitcoin Spot ETF’ini reddetmesi nedeniyle SEC’e karşı açtığı davanın sonucu ardından Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Schiff, Grayscale’in GBTC ürününün bir Bitcoin Spot ETF’e dönüşmesinin BTC fiyatı için ayı etkisi yaşatabileceğini iddia etti:

“GBTC’nin bir spot ETF haline gelmesi aslında Bitcoin için düşüş anlamına geliyor. Yatırımcılar artık GBTC satın alabilir ve ardından BTC satabilir ya da short işlem yapabilir. GBTC bir ETF haline geldiğinde, ürünün net varlık değerindeki indirim ortadan kalkacak. Böylece hissedarlar paralarını geri alarak GBTC’nin piyasaya BTC satmasına zorlayabilir ve bu da işlem gören arzı büyük ölçüde artırabilir.”

Şu anda GBTC hisseleri net varlık değerine göre indirimli işlem görüyor; bu da temsil ettiği Bitcoin’in gerçek değerinden daha ucuz olduğu anlamına geliyor.

Bununla birlikte SEC halen GBTC’nin Spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesine onay vermiş değil ve bugünkü zaferin ardından mahkemenin kararına itiraz edebilir. SEC’in bir itiraz için 45 gün süresi var.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4