Bitcoin (BTC)’nin Adil Değeri Bu Fiyat!

Lider kripto Bitcoin ters rüzgarların etkisinde 25 bin dolar seviyelerine demir attı. Ancak, Capriole Investments’tan Charles Edwards, bu seviyenin hiç de adil olmadığını söylüyor. Edwards, mevcut ters rüzgarlara rağmen BTC’nin adil değerinin 45.000 dolar seviyesinde olduğunu ileri sürüyor.

Bitcoin için adil değer: 47.200 dolar!

Bitcoin fiyatı 25.500 ila 26.500 dolar arasında sinir bozucu derecede dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcıları bu varlığın alabileceği bir sonraki yönden emin bırakmıyor. Ancak Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin’in mevcut fiyatının düşük riskli uzun vadeli bir alım fırsatı sunduğuna inanıyor. Edwards’ın görüşü Bitcoin’in üretim maliyeti ve enerji değerine dayanıyor.

Capriole Investments enerji değeri teorisi 47.200 dolarlık bir adil değer fiyatı veriyor. Edwards Bitcoin’in üretim maliyetinin %100 isabet oranıyla 23.000 dolar civarında bir taban fiyat tahmini verdiğini söyleyerek yükseliş duruşunu yineliyor. İşlemin risk ödül oranı 1:5 ve daha da yüksek fiyat hedefleri potansiyeli var. Ancak Edwards bunun ralli fiyatının hiçbir zaman olmadığı adil değerde duracağı varsayımına dayandığını sözlerine ekliyor.

Boğa enerji değeri teorisi

Charles Edwards, Aralık 2019’da Bitcoin’in enerji değeri teorisini öne sürdü. Teoriye göre, Bitcoin adil değerini, onu üretmek için gereken enerji miktarı ile tahmin etmek mümkün. Model, bir şeye ne kadar çok emek harcanırsa o kadar değerli olduğunu varsayıyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, 2023 yılında Bitcoin madenciliğinde harcanan enerji miktarı, madencilik şirketlerinin yeni ASIC’lerin kurulumuyla kapasitelerini ve hashrate paylarını artırmaları ve Nisan 2024’te yapılacak yarılanmaya hazırlanmaları nedeniyle artış gösterdi.

Enerji değeri göstergeli Bitcoin fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Edwards’a göre Bitcoin’in enerji değeri gerçek değerini yansıtmıyor. Bitcoin enerji değeri, BTC’nin spot fiyatı ile güçlü bir korelasyon gösterdi. Bu, teorinin en azından bir şekilde geçerli olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, teorinin bazı uyarı noktaları da var. Bir sınırlama, Bitcoin’in enerji değerinin her zaman doğru olmaması. Bunun nedeni madencilik enerji verimliliğinin zaman içinde değişebilmesi. Ayrıca teori, piyasadaki mevcut talep ve arz ile madencilerin gelecek yılki yarılanma öncesinde atacağı adımlar gibi Bitcoin fiyatını etkileyebilecek diğer faktörleri dikkate almıyor.

Bitcoin daha fazla düşüşe mi hazırlanıyor?

Kripto analisti Nivesh Rustgi, BTC’nin mevcut teknik resmini değerlendiriyor. Bitcoin’in Binance üzerindeki spot likidite verileri, alıcıların destek için 24.600 dolar seviyesine baktığını gösteriyor. Bununla birlikte, çoğu trader yıllık düşük seviyeler etrafında kalabalıklaştı. Ayrıca, bunların tutmasını umuyorlar. Bu yüzden, boğa ivmesi azalıyor gibi.

Coinglass’ın vadeli işlem emirlerinin likidasyon seviyeleri, alıcıların 24.600 dolara kadar düşüş beklediğini gösteriyor. Ayrıca, daha küçük likidasyonların 23.000 dolara kadar uzandığını ortaya koyuyor. Özellikle, 25.000 ila 25.500 dolar arasındaki fiyat aralığı, önemli ölçüde yüksek hacimlerde en kaldıraçlı emirlere sahip. Bu da onları traderlar için sıcak hedefler haline getiriyor.

Bitcoin
Bitcoin vadeli işlem likidasyon ısı haritası. Kaynak: Coinglass

Bitcoin fiyatının 23.000 dolar seviyesine kadar düşmesi halinde, alıcının inancı test edilecek. 23.000 doların altındaki bir düşüş, 2022’den itibaren 21.451 dolar ve 19.549 dolar seviyelerini hedefleyecektir.

Bitcoin
Bitcoin destek ve direnç seviyeleri. Kaynak: Jarvis Labs

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1