Bitcoin (BTC) Madencisi Marathon Digital Üretimini 5 Kat Arttırdı!

ABD merkezli kripto para madencilik şirketi Marathon Digital Holdings, aylık istatistiklerini paylaştı. Şirket, Ağustos 2022’ye kıyasla beş kat daha fazla Bitcoin üretti, geçen ay 1.072 BTC kazandı. Ancak bu miktar geçtiğimiz ay kaydedilen rakama göre %9 daha az oldu.

Yetkililer, ülkede yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle verimliliğin bir miktar düştüğünü belirtti:

“Teksas eyaletinde yaşanan rekor sıcaklıklar, ekipmanlarımızı geçici olarak kapatmamıza neden oldu. Aylık olarak verim kaybı yaşasak da daha büyük zararların önüne geçtik.”

Marathon Digital CEO’su Fred Thiel

Marathon Digital, Ağustos ayına ait Bitcoin üretimi ve ekipman güncellemelerini açıkladı. Şirket, operasyonel hash oranını aylık bazda %2 artırarak 19,1 EH/s ve kurulu hash oranını aylık bazda %1 artışla 23,1 EH/s seviyesine yükseltti. Yetkililer, bu artışın yeni nesil S19 XP ekipmanları sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Kripto para madencisi son veriler ile , 23 EH/s’lik ilk yurt içi hedefine ulaştı. Marathon, şimdi ise kapasitesini 30 EH/s seviyesine yükseltmek istiyor.

Bitcoin madencisinin paylaştığı 2. çeyrek bilançosuna göre geliri 2022 2 çeyreğe kıyasla %220’den fazla arttı. Marathon Digital, yılın ikinci çeyreğinde ürettiği BTC tokenlerin %63’ünün işletme maliyetlerini karşılamak için sattı.

source site-1