Bitcoin Boğasını Ne Tetikleyecek? Çinli Ünlü Milyarderin Şirketi SEC Dedi!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) potansiyel bir Bitcoin (BTC) rallisinin mimarı olabileceğini söyledi.

Matrixport yayınladığı bir araştırma raporunda, SEC’nin birden fazla spot Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvurusunu art arda onaylayarak Bitcoin’de bir ralli başlatabileceğini öne sürdü.

Raporda, herhangi bir spot Bitcoin ETF’ine verilecek onayın Bitcoin fiyatı üzerinde önemli olumlu etkilere sahip olacağı belirtildi. Yatırımcılar, SEC’nin yanıt tarihlerinde olası bir yukarı yönlü harekete karşı hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Öte yandan SEC’nin değerlendirme tarihini es geçmesi durumunda Bitcoin fiyatının eylül ayı ortasına kadar düzeltme yapabileceği iddia edildi. Matrixport, Bitcoin’de yaşanacak potansiyel geri çekilmenin ise satın alma için bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Şirketin Araştırma Başkanı Markus Thielen, ETF ihraççılarının sermayedarları çekmek için önemli harcamalar yapacağını belirtti. Raporda, kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale’in GBTC fonunun en iyi dönemlerinde 43,5 milyar dolar varlık yönettiğine ve yıllık 870 milyon dolar yönetim ücreti aldığına dikkat çekildi.

Matrixport, onaylanacak potansiyel bir spot Bitcoin ETF’inin %0,7 ile %1 arasında bir yönetim ücreti olacağını bu doğrultuda pazarlama giderleri önceden karşılanmış ETF’lerin bile yıllık 200 milyon dolar gelir getirebileceğini söyledi.

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood da 7 Ağustos tarihinde Bloomberg’e verdiği bir demeçte, ETF onaylarına dair Matrixport ile benzer yönde görüş bildirmiş ancak SEC’nin önümüzdeki değerlendirme tarihini es geçeceğini düşündüğünü belirtmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,7 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,9 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 29.454 dolar seviyesinden işlem görüyor.

source site-9